logo
RECEPT

Thaise mangosalade met zelfgemaakte dressing

thaise dressing
INGREDIËNTEN
Voor de dressing
Ter garnering

Thaise recepten behoren tot onze favorieten. Waarom? Omdat ze gewoon super lekker en simpel zijn, vooral dit exemplaar. In het originele recept van Little Kitchen Big World, gebruikt ze geen vlees of vis. Heb jij wel zin in een beetje proteïne dan kun je bijvoorbeeld garnalen of kipfilet aan de salade toevoegen. Je maakt de salade voor 3-4 personen.

Nodig voor de Thaise salade

(voor 3-4 personen als bijgerecht)

Voor de salade:

Mango, 2 stuks
Groene paprika, 1 stuks
Rode paprika, 1 stuks
Taugé, 35 gram
Chili peper, 1 in reepjes
Koriander, een handje, grof gehakt
Basilicum, handje, grof gehakt
Lente-ui, 25 gram in ringetjes

Voor de dressing:

Knoflook, 1 theelepel, fijngehakt
Sesamolie, 2 eetlepels
Zoete sojasaus, 1 theelepel
Vissaus, 1 theelepel
Honing, 1 eetlepel
Limoensap, 1 eetlepel

Ter garnering:

Sjalot, 1 stuks, fijn gesneden
Pinda’s, een handje, grof gehakt

Bereidingswijze Thaise mangosalade

  1. Snijd de mango en paprika’s in repen en doe bij elkaar in een grote mengkom. Doe daar de taugé, rode chilipeper, lente-ui, koriander en basilicum bij.
  2. Maak de dressing door de ingrediënten voor de dressing in een mengkom te doen en goed door te roeren. Doe vervolgens bij de mango en schep om zodat alles bedekt is met dressing.
  3. Verhit olie in een kleine pan en bak daarin de sjalot goudbruin.
  4. Verdeel de salade over de borden en garneer met de sjalot en pinda’s.

Kin Khao, of zoiets.

Nog meer Thais koken? Probeer ook eens deze Pad Thai variant met zelfgemaakte pindasaus uit blender.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties