
INGREDIËNTEN
-
Groentemix 400 gram, Oosters
-
Chili peper 1 stuks, in ringetjes
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
Kogelbiefstuk 3 stuks, liefst van de slager
-
Bimi 100 gram
-
Udon noedels 100 gram
-
Sugar snaps 100 gram
Voor de saus
-
Suree Sriracha chili saus 1 theelepel
-
Ketjap 1 eetlepel
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels
-
Gemberpoeder mespuntje
-
Knoflookpoeder mespuntje
-
Korianderpoeder mespuntje
Ter garnering
Laat het maken van gezonde salades maar over aan Jenny van Healthyfans. Of beter gezegd: aan haar vriend Nigel, ook wel bekend als Chefmetlef. Hij is namelijk het brein achter deze Thaise udon noedelsalade met biefstuk. Dit recept is genoeg als hoofdgerecht voor 2-3 personen.
Udon noedels zijn vrij dikke noedels gemaakt van tarwe, die vaak gewoon bij de supermarkt te krijgen zijn. Als je meer eiernoedels (gemaakt met, verrassend, ei) of glasnoedels (gemaakt van rijstemeel en tapioca) houdt kun je die natuurlijk ook gebruiken. Kook ze in dat geval gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen.
Maak de saus, door alle ingrediënten door elkaar te klutsen.
Kook de noedels gaar in een pan met ruim kokend water, in 10 minuten. Spoel de noedels na het koken even af met koud water om te zorgen dat ze niet door garen.
Bak de biefstuk. Laat een eetlepel zonnebloemolie goed heet worden in de pan en bak de biefstuk minimaal een minuut op hoog vuur om het vlees dicht te schroeien. Draai het vuur wat lager en bak de biefstuk nog een minuut aan dezelfde kant. Draai het biefstukje dan om en herhaal aan de andere kant: opnieuw een minuut op hoog vuur, dan een minuut op laag vuur. Laat de biefstukjes vervolgens een minuut rusten op een snijplank onder een laagje aluminiumfolie.
Wok de groenten in de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken, tot ze beetgaar zijn. Voeg vlak voordat de groenten gaar zijn de noedels toe en wok die even mee. Voeg tot slot de saus toe en roerbak nog een minuutje.
Serveer de groenten en noedels in een diep bord, en leg de biefstuk erop. Tip van Nigel, oftewel Chefmetlef: snijd het vlees altijd OP de draad, niet met de draad mee. De draad is het verticale streepje dat aangeeft in welke richting de spier van de koe vroeger liep, en als je die lijn volgt met snijden krijg je vrij taai vlees. Zorg dus dat je dwars op die draad/lijnen snijdt.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Groentemix 400 gram, Oosters
-
Chili peper 1 stuks, in ringetjes
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes
-
Kogelbiefstuk 3 stuks, liefst van de slager
-
Bimi 100 gram
-
Udon noedels 100 gram
-
Sugar snaps 100 gram
Voor de saus
-
Suree Sriracha chili saus 1 theelepel
-
Ketjap 1 eetlepel
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels
-
Gemberpoeder mespuntje
-
Knoflookpoeder mespuntje
-
Korianderpoeder mespuntje
Ter garnering

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties