INGREDIËNTEN
Voor de kruidenpasta
-
Kokosmelk 3 eetlepels
-
Garam masala 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Paprikapoeder 1 theelepel
-
Chilipoeder 1/2 theelepel
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Kurkumapoeder 1 theelepel
Voor de tikka masala
-
Tempeh 75 gram (of vega 'kip')
-
Knoflook 2 teentjes
-
Spinazie 50 gram
-
Basmati rijst 100 gram
Vaak wordt dit gerecht gegeten met kip: kip tikka masala. Maar aangezien er tegenwoordig eindeloos veel plantaardige variaties voor kip te verkrijgen zijn, maak ik er liever een vegan tikka masala van. Met Lazy Vegan Chicken Style Pieces bijvoorbeeld, of een soortgelijke vleesvervanger.
Tip! Mocht je – net als ik – wel eens een luie dag hebben, dan kun je deze vegan tikka masala ook heel goed bestellen. Niet bij een ongezond afhaalrestaurant, maar bij een nieuw bedrijf: Lazy Vegan. Ik probeerde de introbox van Lazy Vegan, die je diepgevroren thuis bezorgd krijgt. De vegan diepvriesmaaltijden kun je overigens ook bestellen bij Ah, Marqt, Jumbo en Crisp. Zonder dierlijke ingrediënten, zonder soja, maar super vol smaak! Vanuit de diepvries in de koekenpan, acht minuutjes wokken, en smullen maar.
Toch lekker zelf koken? Lees dan verder!
Bekijk ook Curry met spinazie, pompoen en cashewnoten
Nodig voor vegan tikka masala
(voor 1 persoon als hoofdgerecht)
Voor de kruidenpasta:
3 eetlepels kokosmelk
1 theelepel garam masala
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
Voor de tikka masala:
75 gram ‘vega kip’ of bv. tempeh
2 teentjes knoflook
1/2 rode ui
1 blikje tomatenpuree
1 wortel, in dunne plakjes
50 gram spinazie
100 gram rijst
Zo maak je dit vegan gerecht
Maak een kruidenpasta van alle ingrediënten uit het lijstje hierboven, tot en met het kurkumapoeder. Meng tot een dikke pasta. Marineer de kipstuckjes (of tempeh) hier een kwartiertje in.
Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Laat 5 minuutjes zachtjes bakken.
Voeg de wortel toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en schep om.
Voeg een minuut later de kipstuckjes inclusief alle marinade toe aan de koekenpan. Laat 15 minuutjes stoven op een middelhoog vuur.
Serveer met rijst, sesamzaad en – eventueel – extra rode peper of sriracha saus.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de kruidenpasta
-
Kokosmelk 3 eetlepels
-
Garam masala 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Paprikapoeder 1 theelepel
-
Chilipoeder 1/2 theelepel
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Kurkumapoeder 1 theelepel
Voor de tikka masala
-
Tempeh 75 gram (of vega 'kip')
-
Knoflook 2 teentjes
-
Spinazie 50 gram
-
Basmati rijst 100 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties