logo
RECEPT

Tiramisu espresso martini: het perfecte dessert!

Tiramisu espresso martini: het perfecte dessert!
INGREDIËNTEN

Naast gin tonic en caipirinha is de espresso martini mijn favoriete cocktail. De combi van koffie en wodka werkt om de een of andere reden gewoon heel erg goed, als je het mij vraagt. Omdat ik nog een literfles Ketel One wodka had staan heb ik die gebruikt voor deze espresso martini, maar om het af te maken wil ik je aanraden een heel klein scheutje Baileys toe te voegen. Voor de foto deed ik namelijk slagroom op mijn cocktail, maar qua smaak vind ik dat persoonlijk niet zo heel veel toevoegen. Een mini slokje Baileys geeft net zoveel romigheid, plus een extra smaakdimensie. Kies zelf wat voor finishing touch jou het lekkerst lijkt!

Tiramisu espresso martini: het perfecte dessert!

Ingrediënten tiramisu espresso martini

(Voor 1 glas)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze tiramisu espresso martini

Meng de wodka, koffielikeur, suikersiroop en espresso in een shaker. Voeg er ook veel ijs aan toe, zodat je je cocktail koud kunt serveren! Voeg ook een klein snufje zout toe, als je durft.
Schenk de cocktail (liefst in een martiniglas, dat hoort bij espresso martini) uit door een fijne zeef, zodat het ijs achterblijft in de zeef.
Garneer met de slagroom (als je dat lekker vindt) en strooi er wat geraspte chocola over. Een snufje cacao vind ik zelf ook altijd lekker. Maak het af met een lange vinger (het is ten slotte een tiramisu cocktail), maar bedenk wel dat die een beetje zompig wordt. Een andere optie is om een macaron op de zijkant van het glas vast te zetten.
Maar, mijn grootste tip: voeg een klein scheutje Baileys toe! Drink direct.
Cheers!

Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties