logo
RECEPT

Toetje als ontbijt: Super makkelijke en snelle breakfast appel crumble met krokante ontbijtgranen

Toetje als ontbijt: Super makkelijke en snelle breakfast appel crumble
INGREDIËNTEN

Je hebt twee soorten mensen: toetjespersonen en niet-toetjespersonen. Mensen van het laatste type zijn vast heel vriendelijk, maar ze hoeven niet aan mijn eettafel aan te schuiven. Een kaasplankje verkiezen boven een zoet dessert is nog net acceptabel, maar nooit een dessert eten vind ik onbegrijpelijk. Dat kan toch niet? 😉 Ik eet toetjes namelijk het liefst drie keer per dag – bijvoorbeeld als ontbijt. Wat dacht je van een crumble als ontbijt?

Toetje als ontbijt: Super makkelijke en snelle breakfast appel crumble

Apple crumble is in principe een nagerecht. Mierzoet, warm, comfort food. De variant voor het ontbijt maak ik ook warm, maar dan een stuk minder zoet. Niemand zit te wachten op een mega sugar rush ’s ochtends vroeg. Daarom gebruik ik de nieuwe ontbijtgranen van Bolletje, die wél crunchy zijn, maar een stuk minder suiker bevatten dan andere ontbijtgranen. De variant die ik in dit recept gebruik (Bolletje Krokante Ontbijtgranen Hazelnoten & Amandelen) bevat bv. maar 6,8% suiker. Ter vergelijking: Quaker cruesli met 4 soorten noten bevat maar liefst 21% suiker. Tel uit je winst!

Toetje als ontbijt: Super makkelijke en snelle breakfast appel crumble

Bereidingswijze breakfast appel crumble

(voor 2 personen als ontbijt)

Verhit een klein beetje olijf- of kokosolie in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Let de appelplakjes erin en bestrooi met wat kaneelpoeder.

Bak de appelplakjes in 5 minuutjes zacht.

Verdeel de appelplakjes over twee ovenschaaltjes.

Roer de kwark los met de pindakaas. Breng op smaak met een klein snufje zout en snufje kaneel. Tip: je kunt de pindakaas hier ook weglaten en alleen kwark met kaneel gebruiken! Maar goed, waarom zou je dat doen, want: PINDAKAAS <3

Verdeel het kwark-mengsel over de appelplakjes.

Verdeel de Bolletje ontbijtgranen over de appel-met-kwark.

Sprenkel de honing erover.

Bak 15-20 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Enjoy!

Toetje als ontbijt: Super makkelijke en snelle breakfast appel crumble

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties