logo
RECEPT

Tonijn met korst van pistachenoten

221113115312Recept51image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit recept is een variatie op een tonijnrecept van Ottolenghi, waar we sinaasappelrasp toe hebben gevoegd. Het allerbelangrijkste aan dit recept is dat je verse tonijn gebruikt die je niet te lang laat garen. Van binnen moet de tonijn nog rauw en glanzend zijn!

Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon en rasp de schil eraf. 

 

Hak de pistachenoten goed fijn in een vijzel of met een keukenmachine. In een plastic zak doen en erop slaan met een zware koekenpan werkt ook (leg er wel een schone theedoek tussen om al te veel lawaai te voorkomen). Meng de citroen- en sinaasappelrasp erdoor.

 

Snijd de tonijn in gelijke stukken van ongeveer 7 centimeter dik. Het is belangrijk dat ze even dik zijn omdat ze anders niet gelijk garen. Verhit een grillpan of koekenpan en bestrijk de tonijn met de kokosolie (olijfolie kan ook). Bestrooi met een snuf peper en zout en bak de tonijn in 2 à 3 minuten kort aan. Zorg dat je alle kanten even laat kleuren; pak de tonijn vast met een tang om hem goed vast te kunnen houden. Laat licht afkoelen.

 

Verdeel de mosterd over de tonijn zodat die overal bedekt is met een dun laagje. Haal de tonijnfilets door het pistachekruim en zorg dat er een overal een even dikke kruimellaag blijft zitten. Aanduwen met de vingers mag. 

 

Leg de tonijn-met-korst in een ovenschaal en laat 5 minuten garen in de hete oven. Snijd de tonijn daarna horizontaal in dunne plakken; als het goed is is de vis aan de rand gegaard en aan de binnenkant nog rauw.

 

Serveer met een frisse salade, bijvoorbeeld van mango, komkommer en paprika met een dressing van sesamolie, vissaus en fijngesneden rode peper.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties