logo
RECEPT

Tonijnsalade met zelfgemaakte mayonaise

210814142947R128Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de mayonaise
Voor de tonijnsalade
Om te serveren

Voor de lezers die binnenkort iets te vieren hebben, hebben wij weer hapjes uitgezocht die in een handomdraai op tafel staan! Lekker snel en met niet al te veel ingrediënten, zodat je indruk kunt maken op je gasten. Minimal effort, maximum results. Daar houden wij van.

 

Dit idee voor hapjes met tonijnsalade kun je natuurlijk uitvoeren met Claartje’s zelfgemaakte tonijnsalade, maar de variant in dit recept is ook heel leuk omdat we zelf de mayonaise maken! Het leukste aan dit recept van Healing and eating is misschien nog wel dat de tonijnsalade op komkommer wordt geserveerd, zodat het ook koolhydraatarm en paleoproof is.

Vermeng de eidooiers met de mosterd en het citroensap en wat zout. Mix dit goed door elkaar, het liefst in een keukenmachine of met een mixer.

 

Voeg terwijl de motor draait (of terwijl je als een gek roert met je garde, powerbiceps!) heel langzaam de kokosolie toe, zodat het goed opgenomen kan worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten, doe daarna hetzelfde met de olijfolie. Voeg de olie echt heel langzaam toe aan de rest (bijna druppelend), zodat de mayonaise niet gaat schiften. De mayonaise kun je afgesloten in de koelkast bewaren.

 

Meng de mayonaise met met de rode ui en tonijn en breng het geheel op smaak met peper en zout.

 

Serveer de tonijnsalade op plakjes komkommer of een toastje.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties