logo
RECEPT

Toren van tonijnsalade en appel met gepocheerd ei

170114155510torenimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het leuke aan zelf tonijnsalade maken is dat jij de hoeveelheden kunt bepalen. Gooi je er stiekem vijf ansjovisjes in of laat ze volledig weg. Hetzelfde geldt voor de augurk, appel en komkommer. Deze toren ziet er mooi uit, maar het is niet erg om hem te vernielen als je aanvalt. Het oog wil wat, maar als het er zo lekker uitziet wil de maag nog veel meer! Met dit recept maak je voldoende voor tonijnsalade voor 2 dik belegde boterhammen, of voor twee van deze torens.

 

Je hoeft niet bang te zijn voor het pocheren van om een ei. Deze video laat zien hoe je het in een handomdraai doet.

 

Snijd de appel horizontaal door de midden. Snijd van de mooiste helft horizontale plakken, en steek het stukje waar het klokhuis zat eruit. Snijde andere helft in hele kleine blokjes of stukjes.

 

Snijd de augurk, komkommer en ansjovis ook in hele kleine blokjes of stukjes. 

 

Kieper de tonijn in een kom en trek los met een vork. Meng de stukjes augurk, appel, komkommer en ansjovis erdoor, evenals de mayonaise. 

 

Breng op smaak met zout en peper, maar bedenk dat ansjovis ook al erg zout is! 

 

Maak voor de presentatie een mooie stapel: begin met een rondje appel en plaats daarop twee eetlepels tonijnsalade. Druk aan. Leg daarop een schijfje tomaat en een blaadje spinazie. Vervolgens weer een appelschijf, laagje tonijnsalade en daarbovenop weer een schijfje tomaat en een blaadje spinazie.

 

Pocheer een ei: maak een buideltje van een ingevet velletje plastic folie dat je in een kopje duwt, breek daar het ei in en draai goed dicht. Hang het buideltje 2-3 minuten in kokend water of tot het eiwit gestold is. Pel het folie eraf en voila: een perfect gepocheerd ei! Leg het gepocheerde ei voorzichtig bovenop de toren, als kers op de taart.

 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties