
INGREDIËNTEN
-
Tonijn 100 gram (uit blik), uitgelekt
-
Appel 1/2 stuks, in hele kleine blokjes
-
Zout naar smaak
-
Kwark 3 eetlepels
-
Doperwten 75 gram, ontdooid
-
Volkoren cracker 4-6 stuks
-
Zwarte peper naar smaak
Eventueel
-
Peterselie 2 eetlepels, fijngehakt
-
Bieslook 2 eetlepels, fijngehakt
Noem het een tosti, noem het een toren. Feit blijft dat eten er vaak een stuk appetijtelijker uitziet als je het stapelt. In feite is dit namelijk gewoon een cracker met tonijnsalade, maar maak er een toren van en het lijkt ineens een spannende culinaire creatie!
Om toch iets van groenten aan de tonijnsalade toe te voegen doe ik er diepvrieserwtjes door die je gewoon uit de vriezer haalt om te ontdooien, liefst zo’n 15 à 20 minuten voor je aan de slag gaat. Meestal zit er een lading mayonaise in tonijnsalade, maar deze slankere variant maak je met kwark of sojayoghurt. Dit recept is goed als lichte lunch voor 2 personen.
Roer de tonijn los met de ontdooide erwtjes en de stukjes appel. Voeg ook een theelepel kappertjes toe als je daarvan houdt.
Roer de kwark en een flinke snuf zout en peper door elkaar. Verse kruiden zoals fijn gesneden bieslook of peterselie kun je ook nu toevoegen als je dat lekker vindt.
Meng het kwarkmengsel door het tonijnmengsel.
Stapel de crackers en de tonijnsalade om en om op elkaar, tot je een prachtige toren krijgt. Eet als een hamburger, hoe onmogelijk dat ook is.
INGREDIËNTEN
-
Tonijn 100 gram (uit blik), uitgelekt
-
Appel 1/2 stuks, in hele kleine blokjes
-
Zout naar smaak
-
Kwark 3 eetlepels
-
Doperwten 75 gram, ontdooid
-
Volkoren cracker 4-6 stuks
-
Zwarte peper naar smaak
Eventueel
-
Peterselie 2 eetlepels, fijngehakt
-
Bieslook 2 eetlepels, fijngehakt

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties