logo
RECEPT

Torenhoge tosti met gegrilde groenten

131014162305tostiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Sinds ik van mijn kleine zusje een Spongebob tosti-ijzer kreeg toen ik op kamers ging, ben ik dol op tosti’s. Daarvoor eigenlijk ook al, maar vanaf dat moment maakte ik elke nacht na het stappen een bijzondere creatie in dat Spongebobapparaat. De meest briljante combi vond ik zelf een tosti met pindakaas, Nutella en hagelslag. Inmiddels ben ik geen student meer, heb ik mijn leven gebeterd en maak ik gezónde lekkere dingen, maar tosti’s blijven behoren tot mijn vaste repertoire.

 

Toen ik werd gevraagd voor een tosti workshop in Den Haag (#tostideluxe van Heinz) waar ik mijn skills tentoon mocht spreiden, kon ik dan ook geen nee zeggen. De pindakaas liet ik even achterwege, maar ik ging los met gegrilde groenten, verse basilicum, speltboterhammen en truffelkaas. Hmm!

Grill eerst de groenten. Ik had geen zin en tijd om de aubergine eerst met zout te bestrooien etc – dat vind ik meestal niet zo nodig. (Ja, ik ben lui.) Gooi de plakken gewoon meteen op de grill, en bestrijk ze na een minuut of 3 voorzichtig met wat olie. Bestrijk ze niet meteen met olie, want dan zuigen ze zich ermee vol. Doe hetzelfde met de portobello Strooi er eventueel wat zout en verse tijm of rozemarijn overheen. Grill de groenten een minuut of 15, tot ze zacht zijn.

 

Grill intussen ook de boterhammen, nadat je ze hebt bestreken met olijfolie. Zorg dat ze van die mooie grillstreepjes krijgen.

 

Beleg de gegrilde aubergine met de plakjes kaas en haal ze van de gril, zodat de kaas net begint te smelten.

 

Stapelen maar! Verdeel de aubergine-met-gesmolten-kaas, portobello, tomaat en basilicumblaadjes om en om op de speltboterham.

 

Serveer met een fikse dot curry, liefst de nieuwe Gewürz curry van Heinz. Eet smakelijk!

 

tosti, heinz, curry, gewurz, groenten

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties