logo
RECEPT

Tortillachips met limoenzout

130515111237R232Image.jpg
INGREDIËNTEN

Het is jammer dat veel soorten chips zo ongezond en vet zijn, want soms hebben we gewoon onze cravings. Goed nieuws! We gaan vandaag gezonde chips maken van tortilla’s. We bestrooien ze met zout met een beetje poeder met limoensmaak. Limoenpoeder kun je zelf maken door limoenschil in dunne plakjes van de limoen te schillen, waarbij je zo min mogelijk van de witte schil probeert mee te nemen; dat is bitter. Droog de plakjes schil minimaal 4 uur in de oven op een lage temperatuur (80 – 100 graden Celcius) en verpulver de gedroogde schillen tot een poeder in een vijzel. Voila!

 

Dit limoenpoeder kun je veel langer bewaren dan verse limoen, en aan elk recept toevoegen dat een beetje citrus kick nodig heeft. Handig! In sommige speciaalzaken kun je limoenpoeder of andere citruspoeders kopen.

 

Deze portie chips van Gwens Nest is voor één persoon. Zij maakt deze chips met Joseph’s Low Carb pita brood, maar wij gaan lekker voor tortilla’s. De olijfoliespray is gewoon te koop in de supermarkt! Maaarrrr, wat is chips zonder dip? Wij dippen deze heerlijkheid in guacamole. Er is niets lekkerder dan dat!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Snijd je tortilla in puntjes.

 

Spray de olijfolie erover zodat je zout-limoenmengsel blijft plakken.

 

Meng het zout en limoenpoeder en roer goed door. Strooi vervolgens over de chips.

 

Rooster in de oven tot het goudbruin en knapperig is.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties