INGREDIËNTEN
-
Tortilla 2 stuks
-
Tomatenpuree 1 klein blikje
-
Cherrytomaatjes 10 stuks (meer is altijd beter)
-
Courgette 10 cm, gehalveerd in de lengte
-
Mozzarella 1 bol
Voor de pesto
-
Basilicum 20 blaadjes
-
Pijnboompitten 3 eetlepels
-
Olijfolie Flinke scheut
-
Parmezaanse kaas 1 eetlepel
Het is weer tijd voor een super simpel maar super lekker recept. Vandaag gaan we tortizza eten. Tortizza? Pizza, alleen dan met een tortillabodem. Nee, dit is geen echt woord, maar Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet gebruikte het om dit recept te omschrijven. Dus vanaf nu is het wél een woord.
Deze pizza's kun je trouwens ook prima als lunch eten, als je jezelf een keertje wilt verwennen!
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smeer de wraps in met tomatenpuree.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de wraps.
Halveer de cherry tomaatjes en verdeel ook over de wraps.
Maak pesto door de pijnboompitten, kaas, basilicum en olijfolie te staafmixeren. De pesto mag lekker grof worden. Verdeel over de pizza.
Snijd de courgette in dunne plakken (met een dunschiller of kaasschaaf) en leg op de pizza.
Breng op smaak met peper en zet de pizza ongeveer 20 minuten in de oven of totdat de bodem lekker knapperig is.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Tortilla 2 stuks
-
Tomatenpuree 1 klein blikje
-
Cherrytomaatjes 10 stuks (meer is altijd beter)
-
Courgette 10 cm, gehalveerd in de lengte
-
Mozzarella 1 bol
Voor de pesto
-
Basilicum 20 blaadjes
-
Pijnboompitten 3 eetlepels
-
Olijfolie Flinke scheut
-
Parmezaanse kaas 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties