
Een tosti, gemaakt met Oreo koekjes en banaan. Dat kan natuurlijk alleen maar uit de koker komen van de Tostikoningin van Nederland: Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet. Ze schreef trouwens een bijzonder awesome boek voor de echte tosti fan. Het heet Toffe Tosti’s en is o.a. te bestellen bij Bol.com. Mocht je zin hebben in een tosti frikadel speciaal of een appeltaart tosti, dan kan ik ‘m van harte aanraden!
Oh, en wist je dat deze Oreo tosti gewoon 100% vegan is wanneer je kokosolie gebruikt in plaats van roomboter? Een detail dat ik vrij hilarisch vind, want als er iémand is die veganisme maar onzin vindt en nooit bewust een vegan recept aan haar repertoire zou toevoegen, dan is het Leo. Overigens maak ik de tosti zelf liever met bruin brood – maar dat kun je natuurlijk zelf kiezen.
Ingrediënten tosti
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze tosti
Smeer beide sneetjes brood in met een laagje kokosolie (of roomboter).
Beleg ook beide sneetjes met plakjes banaan en druk op één kant wat in stukjes gesneden Oreo in de banaan.
Vouw de boterham dicht en druk het lekker op elkaar.
Bak de tosti in 5 minuten warm in het tosti-ijzer.
Mmm, klinkt heel erg lekker!