INGREDIËNTEN
-
Spaghetti 200 gram (liefst volkoren)
-
Pompoen 1/2 stuks, ongeveer 250 gram
-
Paddenstoelenmelange 100 gram (bv. boleet)
-
Creme fraiche 150 milliliter
-
Truffel 2 stuks (in potje)
-
Sjalot 1 stuks
-
Tijm 1 theelepel
Eerlijk gezegd was het puur toeval dat ik het tegenkwam. Ik zocht iets anders, diep in mijn keukenla vol met kruiden en specerijen, en stuitte op een potje met Italiaanse zomertruffels. Afgelopen zomer kocht ik die in Italië, maar dat was ik natuurlijk allang weer vergeten.
De keuze was snel gemaakt en al mijn initiële plannen gingen overboord: truffelpasta, dat zou het worden! Volkoren spaghetti, geroosterde pompoen, in kruiden en olie gebakken boleet (paddenstoel, makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld champignons), plus een romige truffelsaus.
Yum!
Nodig voor de truffelpasta
(Voor 2 personen als hoofdgerecht)
200 gram volkoren spaghetti
1/2 flespompoen (ongeveer 250 gram)
100 gram paddenstoel, zoals boleet
150 milliliter crème fraîche
2 truffels (potje)
1 sjalot
1 theelepel tijm
Zo maak je de spaghetti
Verwarm de oven voor op 180 gram Celsius.
Was de pompoen en snijd in blokjes. Verwijder de pitten en zaaddraden. Hussel de blokjes met een klein beetje olijfolie.
Rooster de pompoen in 30 minuten gaar in de het oven.
Zet een ruime pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakkingen, doorgaans zo’n 10 minuten.
Snipper de sjalot.
Fruit de sjalot 5 minuten in een plens olijfolie, in een steelpannetje. Voeg na 2 minuten de tijm toe.
Voeg de paddenstoelen toe. Bak nog 5 minuten.
Schep de crème fraîche door de paddenstoelen. Voeg eventueel een beetje truffelolie toe, of wat van het vocht uit je potje met truffels.
Proef de saus en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de pasta over twee borden. Heb je – net als ik – nog wat sla in de koelkast liggen? Dat kan er prima bij.
Verdeel de saus over de spaghetti, samen met de pompoenblokjes.
Dan nu de allerbelangrijkste stap: snijd de twee truffels in flinterdunne plakjes. Verdeel de truffel over de pasta.
Eet smakelijk!
PS: Mooi he, dit bestek? Het is van Lusso Lifestyle en ik gebruik het voor bijna elke foto die ik maak. Het is bijna te mooi om van te eten! Maar gelukkig kan dat wel gewoon 😉
INGREDIËNTEN
-
Spaghetti 200 gram (liefst volkoren)
-
Pompoen 1/2 stuks, ongeveer 250 gram
-
Paddenstoelenmelange 100 gram (bv. boleet)
-
Creme fraiche 150 milliliter
-
Truffel 2 stuks (in potje)
-
Sjalot 1 stuks
-
Tijm 1 theelepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties