logo
RECEPT

Uitsmijter met kiemgroenten

170415052424kiemenimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wist je dat… er een soort supervarianten van groenten en zaden bestaan? Dit zijn de kiemen van die producten, die uit het zaadje groeien. Uit zo’n kiem groeit de hele plant, kun je nagaan wat een voedingsstoffen erin aanwezig moeten zijn. Sommige kiemen zijn redelijk bekend. Alfalfa en tuinkers klinken je vast wel bekend in de oren. Maar er zijn nog heel, héél veel meer soorten zaden waar je de kiemen van kunt eten. Wat dacht je van zonnebloemkiemen? Of broccoli kiemen? 

 

In de We Love Smoothies workshop maakten we gebruik van verse kiemgroenten, omdat ze een weinig overheersende smaak hebben en toch een heleboel voedingsstoffen en vezels aan je smoothie toevoegen. Zelf vind ik het echter ook bijzonder lekker om kiemgroenten op een boterham met kaas toe doen, of bijvoorbeeld over een uitsmijter te strooien. Yum! 

 

Mocht je ook kiemgroenten willen proberen, dan kun je o.a. bij Albert Heijn in het schap met verswaren kijken. Daar zijn al verschillende varianten te krijgen!

Verhit een theelepeltje olijf- of kokosolie in een koekenpan. Roerbak de spinazie en waterkers een halve minuut, en breek vervolgens de eieren in de pan. 

 

Verdeel, zodra de eieren beginnen te stollen, de kaas en kiemen erover.

 

Maak het af met een snufje cayennepeper. Omdat kaas van zichzelf al vrij zout is, is extra zout toevoegen vaak niet nodig.

 

Serveer met een snee brood of bijvoorbeeld een halve avocado, in plakken gesneden.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties