Mijn lievelingsrecept, dat ken je inmiddels waarschijnlijk wel: banaan-ei pannenkoekjes. Eén banaan, één ei, staafmixer erop: pannenkoekenbeslag. (Klik hier voor het iéts uitgebreidere recept.) Dit recept kun je naar hartenlust variëren door bijvoorbeeld havermeel en bakpoeder toe te voegen, waardoor je dikkere en steviger pannenkoeken krijgt. Dan kun je er namelijk een toren mee bouwen.
Voor deze pannenkoekentaart heb je 8 tot 10 pannenkoeken nodig, liefst met een doorsnede van ongeveer 10 centimeter. Het stapelen is eenvoudig: begin met een pannenkoek, en besmeer die met pindakaas. Leg pannenkoek nummer twee erop, en besmeer die met Nutella. Leg pannenkoek nummer drie erop, en besmeer die weer met pindakaas. Herhaal tot alle pannenkoeken op zijn. Tadaa!
Bereidingswijze pannenkoekentaart
Maak een beslag van de bananen, eieren, het havermeel en het bakpoeder. Hiervoor kun je een staafmixer of zelfs een blender gebruiken; wel zo makkelijk!
Verhit een beetje roomboter of olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag. Schep een halve soeplepel beslag in de koekenpan, zodat je pannenkoeken krijgt van ongeveer 10 centimeter doorsnede. Bak aan beide kanten tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
Bak tot al het beslag op is, en bewaar de pannenkoeken op een apart bord.
Nu begint het leukste gedeelte. Het bouwen van de taart!
Het stapelen is eenvoudig: begin met een pannenkoek, en besmeer die met pindakaas. Leg pannenkoek nummer twee erop, en besmeer die met Nutella. Leg pannenkoek nummer drie erop, en besmeer die weer met pindakaas. Herhaal tot alle pannenkoeken op zijn. Tadaa!
Garneer de taart met de frambozen, pindastukjes en schenk er indien gewenst een beetje gecondenseerde melk over.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
Garnering
-
Pindakaas 6-8 eetlepels
-
Nutella 6-8 eetlepels
-
Frambozen 100 gram
-
Pindastukjes 3 eetlepels
-
Gecondenseerde melk 2 eetlepels, eventueel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties