logo
RECEPT

Vanille hangoptaart met mango en walnoten

241213093708E01image.jpg
INGREDIËNTEN

Voor deze taart gaan we zelf hangop maken, door yoghurt uit te laten lekken in een theedoek. Let op: daar moet je een paar uur voor uittrekken! Deze taart van Sugar and Cinnamon wordt verder bereid met walnoten, rozijnen en verse mango. Houd je niet van mango? Dan kun je dat ook prima vervangen door bijvoorbeeld perzik of peer. De hoeveelheid van de ingrediënten is voor een taart voor 8 personen.

Drapeer een theedoek over een fijne zeef, hang de zeef over een kom en doe de yoghurt in de theedoek. Laat de yoghurt 2-3 uur (of een nachtje) uitlekken in de koelkast totdat het dik is. Meng zodra de hangop klaar is de honing en kaneel erdoor.

Snijd de vanilleboon open in de lengte en schraap de merg eruit. Meng de vanillemerg door de hangop.

 

Pers de sinaasappel uit en week de rozijnen in het sap voor 20 minuten tot een half uur. Laat ze daarna uitlekken.

 

Meng de walnoten en rozijnen totdat ze een dikke pasta vormen.

 

Bekleed een bakvorm met een doorsnede van 20cm met bakpapier of huishoudfolie zodat de taart niet vastplakt aan de bodem.

 

Druk met je vingers de walnoten-rozijnenpasta in de bakvorm en vorm een taartschelp. Zet vervolgens in de vriezer en laat het hard worden.

 

Zodra de taartschelp hard genoeg is, haal je hem uit de vriezer en verdeel je de hangop erover. Snijd de mango in plakjes en verdeel over de hangop. Bewaar de taart in de koelkast totdat je hem wilt opeten.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties