
INGREDIËNTEN
-
Amandelmelk 250 mililiter
-
Bloem 150 gram
-
Maizena 2 eetlepels
-
Bakpoeder 6 gram
-
Koolzaadolie 140 mililiter
-
Suiker 140 gram
-
Vanillebonen 1 stokje
-
-
-
Voor de botercrème op deze cupcakes gebruik je geen gewone boter, maar een bakvet op basis van plantaardige ingrediënten. Een veel gebruikt product in veganistische bakrecepten is het bakvet van het merk Crisco, dat bij de Makro, sommige supermarkten en diverse toko’s te krijgen is. Ook de meiden van Kitchengrrrls gebruiken het veel, zo ook voor dit recept. De hoeveelheid van de ingrediëten is genoeg voor 6 cupcakes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet een de muffinbakvorm in met (kokos)olie, of gebruik losse papieren cupcakevormpjes.
Giet de bloem, maïzena en bakpoeder door een zeef in een grote kom en voeg een snuf zout toe.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een scherp mes de zaadjes eruit. Doe dit in een ander kom, en voeg daarbij de amandelmelk, olie en suiker. Meng met een garde tot er geen grote klontjes meer in het beslag zitten.
Vul de bakvorm of papieren cupcakevormpjes voor ongeveer 2/3. De cupcakes zullen tijdens het bakken rijzen tot de rand van de vorm. Bak 20-22 minuten.
Maak tijdens het bakken de botercrème: klop de boter op met een garde of vork tot het lekker fluffy is. Voeg de suiker toe en blijf nog 3 minuten mixen. Voeg de sojaroom toe blijf nog 5-7 minuten mengen tot het een luchtige en homogene crème is.
Eet smakelijk!
Foto's Kitchengrrrls © – gebruikt met toestemming
INGREDIËNTEN
-
Amandelmelk 250 mililiter
-
Bloem 150 gram
-
Maizena 2 eetlepels
-
Bakpoeder 6 gram
-
Koolzaadolie 140 mililiter
-
Suiker 140 gram
-
Vanillebonen 1 stokje
-
-
-

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties