Vega boerenkoolsoep met artisjok en knoflook

INGREDIËNTEN
-
Kokosolie 2 eetlepels
-
Uien 1 stuks, gesnipperd
-
Aardappel 1 stuks, in blokjes
-
Artisjok blik van 400 gram (artisjokharten)
-
Groentebouillon 1 liter
-
Rijstmelk 200 milliliter
-
Nootmuskaat snufje
-
Cayennepeper snufje
-
Boerenkool 200 gram
-
Knoflook 2 tenen, in dunne plakjes
Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, maar doet het ook bijzonder goed in soep. Aan deze variant wordt artisjok en knoflook toegevoegd, voor een lekkere twist. Bovendien barst boerenkool van de gezonde voedingsstoffen – hier lees je welke allemaal.
Met dit recept maak je ongeveer een ilter soep.
Smelt de kokosolie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui glazig in een paar minuten. Voeg de aardappel toe en bak al roerend tot de aardappel zachter wordt.
Giet de artisjokharten af en voeg ze toe aan de pan, evenals de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Voeg de boerenkool toe en laat ze ongeveer een minuut meekoken. Giet in een blender of ga aan de slag met de staafmixer. Pureer de soep tot het een glad mengsel is. Voeg tijdens het pureren langzaam de rijstmelk toe.
Doe de soep indien nodig terug in de pan en verwarm opnieuw. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Druppel eventueel ter garnering een halve eetlepel lekkere extra virgine olijfolie in elke kop soep. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Kokosolie 2 eetlepels
-
Uien 1 stuks, gesnipperd
-
Aardappel 1 stuks, in blokjes
-
Artisjok blik van 400 gram (artisjokharten)
-
Groentebouillon 1 liter
-
Rijstmelk 200 milliliter
-
Nootmuskaat snufje
-
Cayennepeper snufje
-
Boerenkool 200 gram
-
Knoflook 2 tenen, in dunne plakjes

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties