logo
RECEPT

Vega curry met aardappel, pompoen, wortel en linzen

vega curry pompoen
INGREDIËNTEN

Het is winters, het is hartverwarmend, het is gezond (want: veel groenten!), het is vullend… Waarom eet ik eigenlijk niet iedere dag curry? Het liefst gebruik ik zetmeelrijke groentes zoals pompoen en zoete aardappel in een curry, omdat die nog een lekkere bite hebben als je ze lang laat pruttelen. En onthoud: een curry is het lekkerst als je hem minimaal een dag laat pruttelen. Nog lekkerder is om een dubbele portie te maken, en de helft te bewaren voor de volgende dag (of de dag daarna). Dan trekken de smaken nog meer in elkaar en is het resultaat nóg beter.

vega curry pompoen

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olijfolie in en koekenpan en fruit de ui.

Bak het komijnpoeder en de tomatenpuree 1-2 minuten mee met de ui, en voeg dan de currypasta toe. Bak opnieuw 1-2 minuten. (Let op: currypasta bevat vaak gluten, dus kijk goed op de verpakking als je coeliakie hebt!)

Voeg de groenten (zoete aardappel, pompoen, wortel) toe, evenals de (uitgelekte) linzen en de kokosmelk. Laat 20-30 minuten pruttelen.

Serveer de curry met zilvervliesrijst, naanbrood of eet ‘m gewoon lekker zo.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties