logo
RECEPT

Vega diner: vegetarische curry met wortel uit het Good Food Book

121115144522wortelcurryimage.jpg
INGREDIËNTEN

Je hebt goede (kook)boeken, je hebt betere boeken, en je hebt het allergoedste kookboek. In die laatste categorie valt het Good Food Book; goed in alle betekenissen van het woord. Dit kookboek bevat namelijk niet alleen 50 bijzonder puike recepten van verschillende chefs en foodies (van Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Yvette van Boven, Ron Blaauw tot Herman den Blijker), maar draagt ook nog eens bij aan een betere wereld. Niet omdat er per verkocht boek een miezerige euro naar een goed doel gaat, of zoiets, maar omdat de volledige netto opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie ‘Zero hunger!’ van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties. Kortom: voor ieder verkocht Good Food Book krijgen 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd. Klinkt misschien als klein bier, maar die schoolmaaltijd zorgt ervoor dat ouders hun kinderen naar school laten gaan, in plaats van hen te laten werken. Kijk, en dat zorgt voor structurele verbetering.

 

Dit recept, bedacht door chef Dick Middelweerd, is voldoende voor 4 personen als avondmaaltijd. Het Good Food Book kost €14,95 en is overal verkrijgbaar (dit is de 2e editie), en o.a. te bestellen bij Bol.com.

Snijd de wortels (eerst even schillen!) in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Stoof ze zacht in een pan in een beetje olie, een minuut of 5.

 

Voeg de gember, kummel en het citroengras toe aan de pan. Snijd de peper in de lengte doormidden en haal de zaadlijst eruit. Snijd de peper vervolgens in kleine ringetjes en voeg ook toe aan de pan. 

 

Schil de limoen, snijd de partjes in stukjes en voeg ook toe aan de pan. 

 

Voeg vervolgens de rietsuiker, een snufje zout en het limoensap toe.

 

Giet als laatste de kokosmelk toe tot de wortels onderstaan. Verwarm tot de wortels gaar zijn en de curry goed warm is. 

 

Serveer met zilvervliesrijst wat vers gehakte koriander. Eet smakelijk!

 

Tip: Als je curry een nachtje laat staan is het de volgende dag nóg lekkerder. Echt waar; de smaken van de afzonderlijke ingrediënten trekken dan nog meer in de kokosmelk en maken het gerecht nog intenser van smaak.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties