logo
RECEPT

Vega gevulde paprika met geitenkaas

080715180514paprikaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het oog wil ook wat. Precies om die reden houd ik ervan om taartjes en/of kadootjes van mijn eten te maken. Zo’n simpele groente als een paprika, die vraagt er toch om om versierd te worden? Daarom vul je hem met een vegetarisch mengsel van avocado, spinazie en geitenkaas, en rooster je hem zacht in de oven. Wat overblijft is letterlijk een kadootje: til het dekseltje van de paprika af en de verrassing van de zachte, smeuïge vulling is ultiem.

 

Voor 2 personen, voldoende als licht hoofdgerecht.

 

gevulde paprika, vega, oven, foodness, claartje, amandel, avocado, gezond, recept, slank, paprika, spinazie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius,

 

Snijd de kop van de paprika’s eraf, en snijd daarbij dwars door de zaadlijsten heen. Verwijder alle zaadlijsten en zaadjes, zowel uit het bakje als uit de kop van de paprika die straks de deksel wordt.

 

Hak de spinazie, geitenkaas, noten en avocado door elkaar. Je kunt de ingrediënten ook eerst los van elkaar fijn snijden en ze daarna mengen, maar ik gooi alles het liefst op een grote plank en hak er dan op los. Zo ziet dat eruit:

 

gevulde paprika, vega, oven, foodness, claartje, amandel, avocado, gezond, recept, slank, paprika, spinazie

 

Vul de paprika’s met het geitenkaasmengsel. 

 

Rooster in 25 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius.

 

Serveer indien gewenst met een portie zilvervliesrijst. Eet direct.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties