Vega, glutenvrij & paleo proof: Quinoa fritatta
Quinoa! Zangzaad, superfood, gehyped supergraan… Je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Als je het nog nooit hebt gebruikt dan is dit je kans om er kennis mee te maken. Deze quinoa fritatta is simpel maar oh zo lekker, en bedacht door de meiden van Three Girls One Kitchen. Vol met groente en vitamines en ook nog eens super vullend. Een frittata kun je eten als ontbijt, lunch of avondeten.
Heb je geen courgette of aubergine in je koelkast? Maakt niet uit! De fritatta is oorspronkelijk een gerecht dat bestaat uit een aantal eieren geklutst met restjes groente uit je koelkast. Wat je ook hebt liggen, kieper het door je frittata! Dit recept is voor 4 personen, maar de fritatta kan ook in kleinere punten gesneden worden en als bijgerecht opgediend worden.
Bereidingswijze
Breng een pan met de groentebouillon en de quinoa aan de kook. Verlaag het vuur en laat de quinoa 12 minuten gaar koken.
Giet af als er overtollige bouillon in de pan zit. De quinoa mag niet te nat zijn, dan wordt de frittata niet stevig genoeg.
Snijd de de aubergine en de courgettein blokjes (of de andere groenten, indien je die gebruikt).
Verhit een pan met de olie. Voeg de geperste knoflook en bak 1 minuut in de olie.
Voeg de gesneden courgette en aubergine en bak dit voor 5 minuten.
Doe de gekookte quinoa bij de groenten in de pak en bak dit samen een paar minuten op een hoog vuur. Kruid het geheel met wat zout en peper.
Terwijl de quinoa met de groente bakt hak je de basilicum fijn en klop de eieren met wat water. Voeg de kaas en de basilicum toe aan het eiermengsel.
Giet het eiermengsel over de quinoa en groentemix.
Bak de fritatta over middelhoog vuur. De bodem hoort goudbruin te zijn. (Kijk wel uit dat het vuur niet te hoog staat en de fritatta verbrandt).
Keer de fritatta om met behulp van een bord: leg een bord verkeerd om op de koekenpan (dus onderkant naar boven), duw de koekenpan en het bord tegen elkaar en draai ze samen om zodat het bord onderop terechtkomt. Schuif de frittata met de ongebakken kant naar beneden terug in de koekenpan en bak de andere kant van de fritatta ongeveer 5 minuten.
Snijd de fritatta in 4 punten en serveer.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de fritatta
-
Quinoa 125 gram
-
Groentebouillon 300 milliliter
-
Courgette 1 stuk (in blokjes gesneden)
-
Aubergine 1 stuk (in blokjes gesneden)
-
Basilicum een handje (verse)
-
Eieren 8 stuks
-
Parmezaanse kaas 50 gram
-
Water 2 eetlepels
-
Olijfolie 2 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties