logo
RECEPT

Vega: Groene gevulde paprika met rijst

Vega: Groene gevulde paprika met rijst
INGREDIËNTEN

Weet je van de oneindige variaties op gerechten niet meer wat je moet maken? Vandaag hebben wij – hoe kan het ook anders? – een variant op de gevulde paprika voor je: gevulde paprika rijst! Eerder lieten we zien dat je een paprika kunt vullen met gehakt, vandaag hebben we een vegetarische variant.

Deze groene rakkers van Edible Vegetable vullen we met zilvervliesrijst en allerlei heerlijke kruiden. Het is een echte aanrader om bij dit gerecht warme geitenkaas (oh, geitenkaas!) te serveren, let alleen wel op met de allergenen; geitenkaas is niet lactosevrij! De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een gerecht voor 4 personen.

Bereidingswijze gevulde paprika rijst

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de rijst op de volgende manier: Doe 480 milliliter water in een pan en breng het aan de kook. Doe vervolgens de rijst erbij en kook ongeveer 5 minuten. Doe de deksel op de pan en zet op laag vuur, laat de rijst op deze manier ongeveer 15 minuten stomen. Haal daarna de deksel van de pan en zet het vuur uit.

Terwijl de rijst aan het koken is snijd je de ui in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui aan.

Tijdens het bakken van de ui en snijd je de rode paprika’s en selderij. Vervolgens bak je deze mee met de ui.

Bak totdat de ui begint te karameliseren en zacht is. De rest van de groenten zouden ondertussen ook zacht moeten zijn.

Doe de rest van de kruiden bij het mengsel en schep goed door.

Giet de rijst af indien nodig en doe de rijst bij het kruiden/groente mengsel. Schep alles goed door. De rijst moet nu een gelige kleur krijgen door het kurkumapoeder. Zet opzij en laat ongeveer 10 minuten staan om de smaken goed samen te laten komen.

Maak de groene paprika’s schoon: snijd voorzichtig de bovenkanten van de paprika’s af en bewaar deze. Gebruik een kleine lepel om het witte uit de paprika te schrapen en de zaden te verwijderen.

Verdeel de rijst over de paprika’s en zet de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de ‘dekseltjes’ (bovenkanten van de paprika’s) terug op de paprika’s, dit zorgt ervoor dat de rijst vochtig blijft. Zet een bakje met water onder de bakplaat zodat de paprika’s kunnen stomen terwijl ze in de oven staan.

Zet de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten.

Haal na 20 minuten uit de oven en haal de ‘dekseltjes’ weer van de paprika’s af. Serveer de paprika’s eventueel met geitenkaas (dan is het niet meer lactosevrij!).

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties