logo
RECEPT

Vega hoofdgerecht: Gevulde aubergine met tofu

160614170552aubergineimage.jpg
INGREDIËNTEN

Vegetarisch koken is zo ontzettend lekker dat ik me steeds vaker afvraag waarom ik niet gewoon helemaal vegetarisch eet. Ik zou er absoluut geen problemen mee hebben om elke dag vleesloos te eten, maar één ding zou ik niet kunnen missen: spek. Tja, een vegetariër die wel ontbijtspek eet of alle kaantjes uit een stampot vist, die wordt natuurlijk niet serieus genomen. Vandaar dat ik voorlopig flexitariër blijf, die 5 à 6 dagen in de week iets vegetarisch of veganistisch op tafel zet. Zoals deze gevulde aubergines, een recept voor twee personen.

Hoe vaak eten jullie vegetarisch?

Bereidingswijze gevulde aubergines

Was de aubergines en prik ze op een aantal plekken in met een scherp mes. Rooster de aubergines 30 minuten in de oven, tot je de binnenkant er als een soort mousse uit kunt scheppen nadat je ze in de lengte door midden hebt gesneden. Bewaar de auberginemousse. Laat wel een schil van ongeveer 5 millimeter over, zodat je mooie bakjes hebt.

Roerbak de tofu op hoog vuur in een scheutje olijfolie of kokosolie. Voeg de sojasaus toe, evenals de chili en het paprikapoeder. Roerbak een minuut of vijf, voeg de auberginemousse toe en draai het vuur laag. Proef en breng indien nodig het aubergine-tofumengsel op smaak met zout en peper.

Schep het aubergine-tofumengsel in de bakjes van de schil van de aubergine en garneer eventueel met verse basilicum. Eet bijvoorbeeld met een tomatensalade met een vinaigrette.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties