
Continu denken aan de pannen op het vuur, checken of je kip wel perfect gegaard is en een ingewikkelde bearnaisesaus in elkaar draaien. Dat is niét wat je wil tijdens een etentje met vrienden. Niet wat ík wil, tenminste. Ik houd me op dat moment liever bezig met het luisteren naar de briljante/beschamende/hilarische verhalen van mijn vriendinnen, het bijschenken van de wijn en – vooruit – misschien het opscheppen van deze ovenschotel.
Die kun je namelijk volledig van tevoren maken, zodat-ie op het moment supreme alleen nog maar uit de oven gehaald hoeft te worden. Met de hoeveelheden in dit recept maak je een ovenschotel die goed genoeg is als hoofdgerecht voor 4 personen. Cheers!
Pssst: Volg Foodness.nl ook op Youtube!
Bereidingswijze ovenschotel
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: kook de quinoa in bouillon, dan krijgt ’t meer smaak!
Snijd de paprika en courgette in repen en plakken. Grill ze gaar in een grillpan of tussen een grill of tosti-ijzer.
Verdeel de gekookte quinoa over een ovenschotel.
Verdeel de gegrilde paprika en courgette over de quinoa, en strooi vervolgens de feta erover.
Bewaar de ovenschotel afgedekt in de koelkast tot je hem gaat serveren.
Om te serveren:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven, tot alles goed warm is. Enjoy!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties