logo
RECEPT

Vega pasta bolognese met paddenstoelen ipv vlees

Vega pasta bolognese met paddenstoelen ipv vlees
INGREDIËNTEN
Voor de pasta + saus
Ter garnering

Als blogger is het je werk om te koken, je eten te fotograferen en daarover te schrijven. Toch maak ik vaak géén foto van mijn eten, omdat ik het ‘niet Instagram-waardig’ genoeg vind. Maar dan zul je altijd zien dat zo’n niét fotografie-waardig gerecht ineens zo ontzettend simpel en lekker blijkt te zijn, dat je het toch echt wil delen. Dan krijg je dus een medium geslaagde foto, aangezien het donker is in de winter rond etenstijd. Hoewel de echte reden is dat ik altijd TREK heb zodra ik begin met koken voor mijn avondeten. Tegen de tijd dat het klaar is sta ik dus te springen om aan te vallen, niet zozeer om een fotoshoot van 20 minuten in te lassen zodat mijn pasta weer koud geworden is.

Kortom: een super makkelijk vega pasta gerecht met zelfgemaakte tomatensaus. Inclusief lelijke foto – omdat ik zelf niet kon wachten om te beginnen met eten! 😉

Vega pasta bolognese met paddenstoelen ipv vlees

Ingrediënten vega pasta bolognese

(voor 2 personen als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze vega pasta bolognese

Zelf ben ik niet altijd fan van knoflook en ui, omdat mijn darmen er soms een beetje gevoelig voor zijn. Heb je daar geen last van, fruit dan een gesnipperde ui en een fijn gehakte teen knoflook in een koekenpan in een plas olijfolie.

Bak de in stukken gesneden paddenstoelen (bij de ui/knoflook, als je die gebruikt) in een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Wacht een paar minuten, tot de paddenstoelen iets beginnen te slinken en vocht los laten.

Doe de tomatenpasta, tomatenblokjes en in stukken gesneden tomaat erbij in de koekenpan. Laat lekker lang sudderen; zeker een minuut of 15. Breng intussen de tomatensaus op smaak met de worcester sauce, balsamico azijn, een flinke snuf zout en peper. Ik voeg ook altijd direct mijn Italiaanse kruiden toe, of ze nu gedroogd of vers zijn: basilicum, tijm, rozemarijn, oregano. Hmm!

Tip: voor een meer romige saus kun je een scheutje kokosmelk (dat is vegan) of een beetje mascarpone of creme fraiche toevoegen.

Kook intussen de spaghetti beetgaar in een pan met ruim water.

Verhit een droge koekenpan (dus zonder olie) en bak de pijnboompitjes kort aan, tot ze beginnen te geuren en verkleuren. Let op: ze verbranden heel snel, dus blijf erbij staan!

Giet de spaghetti af en verdeel over twee borden. Verdeel de tomatensaus over de twee borden. Strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de pasta + saus
Ter garnering