
INGREDIËNTEN
-
Verse pastavellen 300 gram (bv. lasagnebladen)
-
Tomatenblokjes 400 gram
-
Aubergine 1 stuks
-
Ui 1 stuks
-
Knoflook 1 teentje
-
Worcestersaus 1 theelepel
-
Ketchup 1 eetlepel
-
Kappertjes 1 eetlepel (uit potje)
-
Ricotta 100 gram
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes ter garnering
Yes, weer eens een vegetarisch pasta recept! Nu is pasta sowieso behoorlijk geschikt om als vleesloze maaltijd op tafel te toveren. Voor wie altijd uitkomt bij pasta pesto en graag een keer iets anders wil dan dat, deel ik mijn favoriete vega pasta recept du moment: met aubergine en ricotta. Wat ik er leuk aan vindt is dat je zelf linten knipt van plakken verse lasagne pasta, waardoor het meteen een heel hoog ‘zelfgemaakte pasta’ gehalte heeft. Maar dan zonder uren pastadeeg kneden. Perfect voor mij, dus!
Kijk hier voor nog meer vega pastasaus:
– Vega pasta bolognese met paddenstoelen ipv vlees
– Vegetarische pasta carbonara
Ingrediënten vega pasta
(voor 2 personen als hoofdgerecht)
300 gram verse lasagnevellen
1 aubergine, in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, in plakjes
1 theelepel worcester saus
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel kappertjes (potje)
400 gram tomatenstukjes (blik)
100 gram ricotta
1 lente-ui, in ringetjes
Psssst: Bekijk ook mijn 5x favoriete gezonde pasta recepten!
Bereidingswijze vega pasta aubergine
Maak eerst de saus.
Fruit de gesnipperde ui in een goeie scheut olijfolie. Als de ui glazig is, voeg je de plakjes knoflook toe. Bak tot de ui en knoflook een beetje gebruind zijn, zo’n 3-5 minuten.
Voeg de stukjes aubergine to, samen met tomatenstukjes. Giet er ook een glas water (200 milliliter) bij.
Breng de tomatensaus aan het pruttelen. Doe alle smaakmakers voor de saus erbij: worcester saus, ketchup, en een flinke snuf zout en peper.
Dit laat je minstens 20 minuten pruttelen, tot de stukjes aubergine zo zacht zijn dat je ze met een lepel kapot kunt drukken.
Roer na die 20 minuten pruttelen de helft (dus 50 gram) van de ricotta door de saus. Roer ook de (uitgelekte) kappertjes nu door de saus.
Kook nu de pasta.
Breng een pan met water aan de kook.
Knip de lasagnebladen met een schaar in brede linten. Hoe breed precies? Dat bepaal jij!
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Voor verse pasta is dat meestal 4-6 minuten.
Giet de pasta af.
Verdeel de pasta over twee borden. Schep de saus op de pasta.
Verdeel de rest van de ricotta over de twee borden.
Maak af met een in ringetjes gesneden lente-uitje.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Verse pastavellen 300 gram (bv. lasagnebladen)
-
Tomatenblokjes 400 gram
-
Aubergine 1 stuks
-
Ui 1 stuks
-
Knoflook 1 teentje
-
Worcestersaus 1 theelepel
-
Ketchup 1 eetlepel
-
Kappertjes 1 eetlepel (uit potje)
-
Ricotta 100 gram
-
Lente-ui 1 stuks, in ringetjes ter garnering

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties