Vegan bietenburger met hummus en linzensalade

INGREDIËNTEN
Voor de burgers
-
Rode biet 150 gram
-
Hummus 2 eetlepels
-
Kikkererwten 100 gram
-
Havermeel 100 gram
-
Citroensap 1 theelepel (eventueel)
-
Zout Snufje (& peper)
Voor de linzensalade
-
Linzen 150 gram (gekookt of uit blik)
-
Rozijnen 2 eetlepels
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Basilicum Ter garnering
Hamburgers? Yes please! Maar die hoeven natuurlijk niet van dierlijke producten gemaakt te zijn. Burgers kun je namelijk net zo goed van groenten, bonen en andere peulvruchten maken. Of… van bietjes! Ik gebruik steeds vaker rode bietjes voor mijn burgers, omdat het lekker en gezond is én omdat je er van die lekker gekleurde burgers van krijgt.
Om ervoor te zorgen dat je burgers goed stevig van structuur worden vermeng je de bietenpuree met havermeel (dat is fijn gemalen havermout). Is je beslag te nat? Voeg dan wat meer havermeel toe. Is het te droog? Meng er dan wat meer bietjes door! Kort bakken in de koekenpan, et voila.
Bereidingswijze bietenburger
Snijd de bietjes in stukjes.
Meng in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, havermout, het citroensap en de zout & peper tot een grove massa. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken!
Kneed 2 – 3 burgers van de bietenpasta.
Verhit een theelepeltje roomboter of kokosolie in een koekenpan met anti-aanbakaanlag. Bak de burgertjes een minuut of 5, zodat ze een licht krokant korstje krijgen. Keer halverwege de baktijd om.
Maak intussen de linzensalade.
Meng de olijfolie met het citroensap en eventueel een eetlepel pesto.
Meng de linzen met de rozijnen en de dressing, en garneer met verse basilicum.
Verdeel de linzensalade over twee borden.
Bouw de burger! Als je ‘m met brood maakt, rooster de boterhammen dan eerst even.
Leg de burger (al dan niet tussen twee boterhammen) op de linzensalade.
Garneer met een hele grote klodder pikante hummus en verse basilicum.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
Voor de burgers
-
Rode biet 150 gram
-
Hummus 2 eetlepels
-
Kikkererwten 100 gram
-
Havermeel 100 gram
-
Citroensap 1 theelepel (eventueel)
-
Zout Snufje (& peper)
Voor de linzensalade
-
Linzen 150 gram (gekookt of uit blik)
-
Rozijnen 2 eetlepels
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Basilicum Ter garnering

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties