logo
RECEPT

Vegan cashewnotenpasta met citroen en edelgistvlokken

Vegan cashewnotenpasta om je vingers bij af te likken
INGREDIËNTEN

Cashewnotenpasta is onze laatste ontdekking en tevens nieuwste liefde. Hoewel pindakaas nooit zal gaan vervelen, is niks mis met wat afwisseling op z’n tijd. De eerste ontmoeting van Marloes met deze smaakvolle pasta vond plaats in de Coffee Room op de Kinkerstraat in Amsterdam. Haar vrolijke met fruit versierde speltboterham smaakte dusdanig lekker om nooit meer te vergeten.

Hoewel een bezoek aan een koffietentje best leuk is, zou het nog leuker zijn als we zelf gewoon een pot van deze smurrie in mijn keukenlade heb staan. Al snel stuitten we op een very easy peasy recept van Lisa goes vegan. Dit kunnen we. En jij ook!

Vegan cashewnotenpasta om je vingers bij af te likken

Bereidingswijze cashewnotenpasta

Rooster de cashewnoten zonder olie of boter in een pan.

Doe alle ingrediënten in een blender of hakmolen en mixen maar. Wil je een smeuïge pasta, blend dan lekker lang. Houd je liever nog wat stukjes noot over, ga dan voor kort en krachtig.

Smeer de cashewnotenpasta op je cracker of boterham en versier deze met wat fruit. Doe eens gek en varieer met iets anders dan de reguliere banaan. Rood fruit als aardbeien en blauwe bessen kunnen meer dan prima. Met framboos als ultieme winnaar. Geniet ervan!

 

PS: de fantastische foto die bovenaan dit artikel staat is gemaakt door Puur by Dyana.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties