
INGREDIËNTEN
Voor de vegan fudge
-
Pure chocolade 200 gram
-
Kokosmelk 40 milliliter
-
Hazelnoten 75 gram
-
Tahin 50 gram (liefst dark tahin)
-
Ahornsiroop 2 eetlepels
-
Vanillepoeder Mespuntje
-
Zeezout Naar smaak
Voor de kurkuma latte
-
Rijstmelk 250 milliliter (of havermelk)
-
Kurkumapoeder 1 theelepel (voor kurkuma latte!)
Wanneer ik geen koffie wil drinken ’s avonds (en iets zoek om deze vegan chocofudge bij op te smikkelen) maar wel iets zoek ter afwisseling van thee, dan grijp ik tegenwoordig steeds vaker naar een kurkuma latte. Dit is een drankje dat je maakt van warme melk met daarin een blend van specerijen: o.a. kurkuma, kaneel, gember, nootmuskaat, kardemom.
Snack: Vegan chocofudge
Een perfecte combi met zo’n kurkuma latte, is deze vegan chocoladefugde. Volledig plantaardig, en vooral verslavend lekker. Tip: meng een beetje donkere tahin (sesampasta) door de ingrediënten, zoals ik doe in dit recept. Dat zorgt voor smeuïgheid en een iets diepere smaak.
Wedden dat je niet kunt wachten met snoepen? 🙂
Bekijk ook: Herfstcakejes met pompoenpuree & five spice kruiden
Nodig voor de vegan fudge
Voor de chocofudge
200 g vegan pure chocolade (72% cacao)
40 ml kokosmelk
75 g hazelnoten bruin
50 g Tahin Dark sesampasta
2 el ahornsiroop
Mespuntje vanillepoeder
Grof zeezout naar smaak
Voor de kurkuma latte
250 ml rijstdrank / havermelk
1 tl Curcuma Vanilla Latte
Bereidingswijze choco fudge
Breek de chocolade in blokjes.
Hak de hazelnoten grof. Houd ongeveer een derde van de gehakte hazelnoten apart.
Doe alle ingrediënten, behalve het zeezout en 1/3 van de hazelnoten, in een steelpan. Verwarm langzaam, terwijl je goed blijft roeren. Zodra alles gesmolten is, neem je de pan van het vuur.
Bedek een vierkant bakje van ongeveer 12×12 cm met bakpapier. Giet het chocolademengsel erin en bestrooi met de rest van de hazelnoten en zeezout naar smaak.
Laat geheel afkoelen in de koelkast.
Serveer eventueel met een overheerlijke Kurkuma Latte. Meng 1 theelepel curcuma vanilla latte met een scheutje hete rijstdrank. Meng tot het poeder is opgelost. Leng tot 250 ml aan met warme (of ijskoude) rijstdrank. Genieten maar!
Receptcredits: TerraSana
INGREDIËNTEN
Voor de vegan fudge
-
Pure chocolade 200 gram
-
Kokosmelk 40 milliliter
-
Hazelnoten 75 gram
-
Tahin 50 gram (liefst dark tahin)
-
Ahornsiroop 2 eetlepels
-
Vanillepoeder Mespuntje
-
Zeezout Naar smaak
Voor de kurkuma latte
-
Rijstmelk 250 milliliter (of havermelk)
-
Kurkumapoeder 1 theelepel (voor kurkuma latte!)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties