![Vega(n) fastfood: tofu kipcorn à la Beaufood](https://foodness.nl/wp-content/uploads/fly-images/25731/Schermafbeelding-2018-03-26-om-16.53.22-1454x1000-c.png)
INGREDIËNTEN
Voor de tofu kipcorn
-
Tofu 1 blok van ongeveer 200 gram (geen silken!)
-
Amandelmelk 200 milliliter
-
Paprikapoeder 2 eetlepels (of gochujang pasta van de toko!)
-
Azijn 1 eetlepel
-
Cornflakes 150 gram, verkruimeld
-
Maizena 100 gram
Voor de Sriracha dip
-
Sriracha 1 theelepel
-
Mayonaise 3 eetlepels (vegan, indien nodig!)
-
Rijstazijn 1 eetlepel
Nadat ik vorige week aan de slag ging met tofu om er een plantaardige versie van scrambled eggs van te maken, ben ik om. Tofu is te gek. MITS je het goed bereidt.
Kijk hier voor het recept voor scrambled tofu!
In dit recept maak je fastfood van tofu, maar dan op een gezonde manier. Bovendien ook nog eens volledig plantaardig! Toen ik de tofu kipcorn van Bo voorbij zag komen wist ik dat ik het ook moest proberen. Wie had gedacht dat vega(n) eten zo makkelijk en lekker kon zijn? Voor meer recepten van Bo kijk je op haar blog Beaufood.nl -> onder ander voor de video waarin ze bij mij op bezoek is om mijn lievelingsgerecht te proeven!
Mocht ik ooit een food truck beginnen, dan ga ik deze units daar serveren. Liefst op een festival zoals DGTL, dat komend paasweekend weer georganiseerd wordt in Amsterdam. Aanstaande zondag ben ik er, op zoek naar soortgelijke hapjes als deze vegan kipcorns! En ook een beetje om te dansen. En om te kijken hoe het muziekfestival als eerste probeert om in te zetten op zero food waste, door alleen te werken met biologisch afbreekbare bordjes en bestek en daar ter plekke compost van te maken. Gaaf toch?
Ingrediënten tofu kipcorn
(voor 8 stuks)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze tofu kipcorn
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Dep de tofu droog met een theedoek. Snijd er voorzichtig 8 repen van.
Maak de marinade voor de tofu: meng amandelmelk, paprikapoeder (of kruidenmix gochujang), azijn, plus een snufje zout. Laat de tofu hier een half uurtje in liggen.
Pak twee borden, waarvan je de ene vult met de maizena, de ander met de verkruimelde cornflakes.
Haal de tofu repen heel voorzichtig (ze zijn breekbaar!) uit de marinade, wentel ze door de maizena, en haal ze vervolgens door de verkruimelde cornflakes. Herhaal bij alle acht repen.
Leg alle tofu kipcorns op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 20 minuten goudbruin. Keer ze halverwege even om!
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen. Let op: voor een volledig veganistisch recept gebruik mayonaise zonder ei (dus veganaise)!
Eet smakelijk 🙂
Gepubliceerd met toestemming van Bo van Beaufood.nl.
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de tofu kipcorn
-
Tofu 1 blok van ongeveer 200 gram (geen silken!)
-
Amandelmelk 200 milliliter
-
Paprikapoeder 2 eetlepels (of gochujang pasta van de toko!)
-
Azijn 1 eetlepel
-
Cornflakes 150 gram, verkruimeld
-
Maizena 100 gram
Voor de Sriracha dip
-
Sriracha 1 theelepel
-
Mayonaise 3 eetlepels (vegan, indien nodig!)
-
Rijstazijn 1 eetlepel
![](https://foodness.nl/wp-content/uploads/2020/04/Profielfoto-claartje-336x336px.png)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
![](https://foodness.nl/wp-content/uploads/2020/04/instagram-icon.png)
Wat een leuk recept!! Ga ik zeker eens maken 🙂