Vegan French Toast (Wentelteefjes)
INGREDIËNTEN
-
Banaan 1 stuks
-
Chiazaadjes 2 eetlepel
-
Cashewmelk 200 milliliter
-
Kaneelpoeder 2 eetlepel
-
Stokbrood 1/2 stuks (liefst volkoren!)
Een van mijn perfécte zondagochtendontbijtjes bestaat uit wentelteefjes. Klassieke wentelteefjes maak je met ei, melk en een heleboel kaneel. Omdat ik nog steeds probeer te minderen wat dierlijke producten betreft, maakte ik mijn wentelteefjes eens volledige zonder dierlijke producten. Hoe? Met chiazaad (dat bindt), banaan (voor romigheid), en ‘melk’ van cashewnoten (sinds kort verkrijgbaar bij Albert Heijn To Go, met cacao – lekkerrrr!). In plaats van cashewmelk kun je ook amandelmelk, rijstmelk of sojamelk gebruiken.
Bereidingswijze
Meng banaan, chiazaad, kaneel en cashewmelk tot een papje in een blender of met een staafmixer.
Snijd het stokbrood in dunne plakjes en laat ze omstebeurt weken in het beslag.
Verhit een halve theelepel kokosolie (of olijfolie, of een beetje roomboter) in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.
Bak per keer 3 of 4 stukjes stokbrood in de koekenpan. Ze hebben een minuut of 5 nodig, per kant.
Serveer de wentelteefjes direct, met een klodder kokosyoghurt en dadelstroop, jam of ahornsiroop.
Eet smakelijk!
SPECIAL FOODDEALS
INGREDIËNTEN
-
Banaan 1 stuks
-
Chiazaadjes 2 eetlepel
-
Cashewmelk 200 milliliter
-
Kaneelpoeder 2 eetlepel
-
Stokbrood 1/2 stuks (liefst volkoren!)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties