logo
RECEPT

Vegan noedels met kokos-saté saus en courgette (Fairtrade Celebration Challenge)

Vega noedels met kokos-saté saus en courgette (Fair Trade Celebration Challenge)
INGREDIËNTEN

Lang geleden, ver voordat het ‘hip’ was, waren mijn ouders al bezig met biologisch en Fairtrade voeding. Toen moest je er nog voor naar de Wereldwinkel of de natuurwinkel en was het geitenwollensokkengehalte hoog – héél hoog. Wat dat betreft heb ik het nu een stuk makkelijker: elke supermarkt verkoopt tegenwoordig Fairtrade producten. Gelukkig maar, want dat betekent dat er wereldwijd steeds meer boeren zijn die een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Zo wordt de héle wereld beter van die handel en niet alleen een paar slimme zakenjongens uit de Westerse wereld.

Vega noedels met kokos-saté saus en courgette (Fair Trade Celebration Challenge)

Om te vieren dat Fairtrade producten steeds meer mainstream worden, riep Max Havelaar samen met alle Fairtrade organisaties de ‘Fairtrade Celebration Challenge’ in het leven. Natuurlijk doe ik ook mee! Ik trakteer deze week (van 6 t/m 13 mei) op mijn favoriete Fair Trade chocoladerepen aan iedereen in mijn omgeving (of ze nu willen of niet) én ik maakt deze vegan noedels voor mijn huisgenootjes, met uiteraard een heleboel Fairtrade ingrediënten. Als je ook mee wilt doen aan de Fairtrade Celebration Challenge, kijk dan voor inspiratie op fairtradechallenge.nl en meld jouw celebration aan. En blijf Fairtrade producten gebruiken, natuurlijk. Zo makkelijk kan het zijn om een verschil te maken in de wereld!

Ik gebruikte voor dit recept Fairtrade (duh) Thaise rijstnoedels, gemaakt van zilvervliesrijst – dus glutenvrij! Ook mijn kokosmelk, sambal en sojasaus zijn Fairtrade.

Vega noedels met kokos-saté saus en courgette (Fair Trade Celebration Challenge)

Bereidingswijze Fairtrade vega noedels

(Voor 2 personen als hoofdgerecht)

Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking: bij mij stond er zo’n twee minuten kooktijd voor.

Roer de kokosmelk los in een koom en meng de sambal, sojasaus en pindakaas erdoorheen. Meng goed!

Snijd de courgette fijn met een spirelli, zodat je een soort spaghettislierten van courgette krijgt.

Verhit in een wok of diepe koekenpan een scheutje sesamolie of olijfolie. Roerbak de courgetteslierten kort, ongeveer een minuutje.

Voeg de gekookte, uitgelekte noedels toe aan de koekenpan.

Giet het kokosmelkmengsel erbij. Schep om.

Serveer direct en garneer met verse koriander. Ook lekker: strooi er wat fijngehakte pinda’s over, of een gekookt eitje. (Let op: met een eitje erbij is dit recept natuurlijk niet meer vegan!)

Vega noedels met kokos-saté saus en courgette (Fair Trade Celebration Challenge)

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties