logo
RECEPT

Vegan ontbijt: Scrambled tofu in plaats van scrambled eggs

Vegan ontbijt: Scrambled tofu in plaats van scrambled eggs
INGREDIËNTEN

Omdat ik vind dat plantaardig eten gewoon heel logisch is (want je hebt toch niet voor elke maaltijd dierlijke ingrediënten nodig?) probeerde ik een ontbijt uit dat ik tegelijk heel lekker én heel vies vind klinken: scrambled tofu. Vies, want bij ‘tofu’ denk ik aan een soort spons zonder smaak die hardcore veganisten eten omdat er zo weinig overblijft om te ontbijten wanneer ei met bacon wegvalt. Lekker, want bij ‘scrambled’ denk ik aan scrambled eggs en dat is fantastisch. Welnu, scrambled tofu is een liefdesbaby van tofu en scrambled eggs zonder eieren, dus ik was heel erg benieuwd naar het resultaat.

EN?

Verdorie, het is nog lekker ook! Houd er rekening mee dat je de tofu echt goed op smaak moet brengen, dus verdubbel desnoods de kruiden en smaakmakers en sojasaus die ik in dit recept noem. Als je dat gedaan hebt ontdek je dat tofu qua structuur echt heel erg lekker is om te scramblen. Ik ga beginnen met 1x per week scrambled tofu eten in plaats van eieren. Doe je mee? Weet je wat, vanaf nu ga ik proberen elke week een dag volledig plantaardig te eten. Alle drie de maaltijden. Gewoon omdat het kan. Want plantaardige eiwitten, daar hebben we er genoeg van om de hele wereld te voeden. Plantaardige eiwitten, daar kun je op bouwen 🙂

Vegan ontbijt: Scrambled tofu in plaats van scrambled eggs

Ingrediënten scrambled tofu

(Voor 2 porties als ontbijt)

Zie rechtsbovenaan deze pagina!

Bereidingswijze scrambled tofu

Knijp het water uit de tofu, dep droog met wat keukenpapier en scheur de tofu met je vingers in grove stukken. Doe de tofu in een kommetje met alle smaakmakers: sojasaus, kurkuma, knoflookpoeder, paprikapoeder. Schep om.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot aan, een minuut of drie. Voeg daarna de groenten (champignons, paprika) toe aan de pan als je die gebruikt in dit recept.

Voeg de tofu toe. Bak 5 minuutjes en schep regelmatig om.

Voeg na 2 minuten bakken de reepjes zongedroogde tomaat toe.

Serveer met geroosterd brood en eventueel wat verse peterselie of lente-ui.

Enjoy!

Vegan ontbijt: Scrambled tofu in plaats van scrambled eggs

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties