logo
RECEPT

Vegan recept: gepofte aubergine met brood & granaatappelpitjes

Vegan recept: gepofte aubergine met brood & granaatappelpitjes
INGREDIËNTEN
Voor de gepofte aubergine

Als er iéts een fantastische smaakcombinatie is, dan is het aubergine samen met hummus, samen met granaatappelpitjes. Omdat ik eetgemak minstens zo belangrijk vind als smaak, ben ik alleen niet zo’n fan van zo’n aubergine die in zijn geheel gepoft wordt. Niet als ik er in wil dippen met brood, en er hummus bij wil eten. Ottolenghi, de grondlegger van eigenlijk alle recepten met aubergine en granaatappelpitten, zou de combi met hummus vast ook wel kunnen waarderen. Volgens mij kwam ik de combi met hummus voor het eerst tegen bij restaurant Nieges in Amsterdam, en die heb ik sindsdien aan mijn eigen repertoire toegevoegd.

Voor het eetgemak sneed ik de gepofte aubergine voor dit recept dus helemaal fijn, tot het bijna een soort baba ganoush werd. Serveer dit op een laag hummus, en geef er geroosterde boterhammen of Turks brood bij.

Vegan recept: gepofte aubergine met brood & granaatappelpitjes

Bereidingswijze gepofte aubergine

(Voor 2 personen als lunch)

Was de aubergine en prik er een aantal gaatjes in. Besprenkel met een beetje olijfolie

Pof de aubergine een uur in de oven op 180 graden Celsius.

Snijd de aubergine voorzichtig open en schraap het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Hak / prak het vruchtvlees fijn tot een soort grove puree. Verdeel alle kruiden en specerijen (sumak, tahin, citroensap, zout, peper) over het vruchtvlees en schep om.

Verdeel de hummus over twee borden. Schep de gepofte aubergine bovenop de hummus. Strooi de granaatappelpitten erover, en verdeel de fijn gehakte peterselie en sesamzaadjes over het gerecht. Serveer met brood.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Charlotte says: 3rd nov 17 7:59 am

    Een super fijne combi de aubergine en granaatappel 🙂