
INGREDIËNTEN
-
Spinazie 20 gram
-
Kikkererwten 2 eetlepels (gekookt)
-
Gedroogde cranberry 2 eetlepels
-
Wortel 20 gram, geraspt
-
Quinoa 30 gram, gekookt
-
Cherrytomaatjes 3 stuks
Voor de dressing
-
Appelazijn 2 eetlepels
-
Tahin 2 eetlepels
-
Zoute sojasaus 1 eetlepel
-
Palmsuiker snufje, eventueel
-
Zeezout eventueel
-
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
Tahini is een pasta op basis van sesamzaadjes, die je niet alleen als broodbeleg kunt gebruiken maar ook heel goed werkt in een saladedressing. De ingrediënten voor de dressing kun je gewoon door elkaar roeren. Zelf gebruik ik meestal een koffiekopje, waarin ik de dressing klop met een vork. Wat ook goed werkt als je een grotere portie dressing maakt (dat kun je afgesloten ongeveer een week bewaren in de koelkast) is een grotere ronde beslagkom, waarin je de dressing klopt met een garde.
Dit recept is goed voor een lunchsalade voor 1 persoon.
Schik alle ingrediënten voor de salade op een bord.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een bakje of in een kom.
Verdeel de dressing over de salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Spinazie 20 gram
-
Kikkererwten 2 eetlepels (gekookt)
-
Gedroogde cranberry 2 eetlepels
-
Wortel 20 gram, geraspt
-
Quinoa 30 gram, gekookt
-
Cherrytomaatjes 3 stuks
Voor de dressing
-
Appelazijn 2 eetlepels
-
Tahin 2 eetlepels
-
Zoute sojasaus 1 eetlepel
-
Palmsuiker snufje, eventueel
-
Zeezout eventueel
-
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties