INGREDIËNTEN
-
Bloem 350 gram
-
Bakpoeder 7 gram
-
Margarine 100 gram
-
Poedersuiker 50 gram
-
Havermelk 100 milliliter
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Bosbessen 180 gram (evt. uit diepvries, ontdooid)
-
Snufje zout naar smaak
Het geheime ingrediënt van deze vegan scones? Je verwacht het niet, maar het is… margarine. Dat is namelijk (meestal) volledig plantaardig – dus vegan. In tegenstelling tot roomboter, dat normaal in scones wordt gebruikt. Roomboter wordt gemaakt van melk, dus is per definitie niet plantaardig!
Ik maakte deze scones met bosbessen uit de diepvries, die ik een nachtje liet ontdooien. Met ontdooide bosbessen kan je beslag iets natter en plakkeriger zijn dan normaal. Voeg in dat geval een beetje extra bloem toe aan je beslag.
Pssst: heb je gezien dat je sinds deze maand je boodschappen voor dit recept meteen online kunt bestellen? Met één klik op de knop (die gele Jumbo knop, die je onder het ingrediënten blok ziet staan) zitten alle benodigdheden voor dit recept in je online winkelmandje bij de supermarkt. Handig he?
Nodig voor vegan scones
(Voor 10 scones)
300 gram zelfrijzend bloem
7 gram bakpoeder
100 gram margarine
50 gram poedersuiker
100 milliliter havermelk
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vanille-extract
180 gram bosbessen
snufje zout
Zo maak je vegan scones
Stap 1 – Zeef bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg het snufje zout toe.
Voeg de margarine toe en kneed met je vingers (of met een keukenmachine met deeghaak) tot een kruimelig deeg.
Voeg poedersuiker toe, gevolgd door de havermelk, vanille-extract en 2 eetlepels citroensap.
Stap 2 – Kneed of meng opnieuw, tot je een mooie deegbal hebt. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het beslag te plakkerig blijft. Schep op het laatst de blauwe bessen erdoor.
Stap 3 – Druk de deegbal een beetje plat tot die een dikte heeft van zo’n 3 centimeter. Steek er met een ronde steekvorm (of bijvoorbeeld een hoog glas) dikke rondjes uit.
Kneed het overgebleven deeg opnieuw tot een bal, duw plat, steek er opnieuw een aantal scones uit. Herhaal tot het deeg op is.
Stap 4 – Bestrijk de scones met een beetje plantaardige melk of met wat olijfolie.
Bak 15 minuten in de oven op 220 graden Celsius.
Laat de scones een beetje afkoelen en serveer ze direct met (plantaardige kokos)room en jam.
INGREDIËNTEN
-
Bloem 350 gram
-
Bakpoeder 7 gram
-
Margarine 100 gram
-
Poedersuiker 50 gram
-
Havermelk 100 milliliter
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Bosbessen 180 gram (evt. uit diepvries, ontdooid)
-
Snufje zout naar smaak
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties