logo
RECEPT

Vegan sushi: rijstpapier wrap van avocado

100615163324avocadoimage.jpg
INGREDIËNTEN

Sushi is leuk, maar soms wil je net even wat anders. Wacht, wat kraam ik nu weer voor onzin uit; sushi is áltijd perfect. Maar goed; mocht je een keer willen variëren, minder rijst willen eten of geen zin hebben in vis, dan is deze wrap van rijstpapier met avocado een briljant alternatief. Het is eigenlijk meer een verse spring roll, maar omdat ik hem zelf het liefste eet met sojasaus, wasabi en wat ingemaakte gember, noem ik het gewoon sushi. 

 

Dit recept is voldoende als lunch of lichte avondmaaltijd voor 1 persoon. 

Snijd de avocado in vier parten, en wip de pit eruit. Je hebt maar de helft nodig. Trek voorzichtig de schil van de partjes en snijd de avocado voorzichtig in zo dun mogelijke plakjes.

 

Meng alle ingrediënten voor de vulling (reepjes sla, komkommer en wortel) door elkaar en verdeel het in tweeën. Probeer er mooie gelijkmatige bundeltjes van te maken, dat rolt zometeen makkelijker.

 

Besprenkel een vel rijstpapier met water tot het zo flexibel is dat je het vel kunt rollen.

 

Leg er dakpansgewijs de helft van de plakjes avocado op, zodat je die straks mooi aan de buitenkant ziet zitten. Leg vervolgens het bundeltje met de rest van de vulling op de avocado. Vouw met vochtige vingers de zijkanten van het rijstpapier naar binnen zodat je het geheel op kunt rollen als een loempia: vorm de vulling op 1/3 van de het vel rijstpapier dat het dichtst bij je ligt, vouw de zijkanten naar binnen, en rol de loempia van je af dicht tot alle vulling omhuld is met rijstpapier.

 

Serveer met sojasaus, wasabi en ingemaakte gember.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties