logo
251114100713vlaimage.jpg

Vanille vla is Hollands favoriete toetje. Het maken van een veganistische versie van vla is makkelijker dan je misschien denkt. De kurkuma die je in de ingrediëntenlijst ziet staan wordt toegevoegd om de vla de herkenbare gele kleur te geven. De gele kleurstof in kurkuma wordt overigens ook gebruikt om de vanille vla uit de supermarkt geel te laten kleuren – dat wist je niet he?

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

 

Verwarm het merg en het stokje met een halve liter sojamelk, de vanille suiker, kurkuma en stevia in een steelpannetje op laag vuur.

 

Laat dit zo’n tien minuten intrekken.

 

Meng de overige sojamelk en de maïzena met een garde tot een glad papje.

 

Breng de melk in het pannetje aan de kook.

 

Klop het maïzenapapje dan met de garde door de gele melk.

 

Breng het weer aan de kook en laat het circa 5 minuten indikken. Blijf hier bij staan en let op, zodat de melk niet overkookt en je de gewenste dikte krijgt. Tijdens het afkoelen dikt de vla nog meer in.

 

Gebruik een staafmixer of keukenmachine om eventuele maïzenaklontjes eruit te kloppen.

 

Giet de vla in een kom en laat het afkoelen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties