logo
RECEPT

Veganistische chocolate swirl bananencake

211014124313LisareceptImage.jpg
INGREDIËNTEN

Zoals Lisa eerder vandaag in haar blog schreef, zijn bananen heel functioneel. Ze zijn niet alleen lekker, maar je kunt ze ook heel goed in ontelbaar veel recepten gebruiken. Ze geven structuur aan veganistische baksels en hebben bovendien een lekkere zoete smaak. Zo kun je in veel zoete recepten bijvoorbeeld eieren door bananen vervangen. Hierbij het recept van Lisa's veganistische chocolade-bananencake! Kijk voor meer vegan recepten ook eens op haar eigen blog: Lisagoesvegan.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Mix alle droge ingrediënten in een kom, behalve het rauwe cacaopoeder. Mix alle natte ingrediënten in een keukenmachine/blender (let op: houd 2 dadels en 1 banaan apart). Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en mix goed. Dit wordt je ‘witte' cake-beslag.

 

Zet 1/3 van je beslag apart en meng dit met het rauwe cacao poeder, plus de 2 apart gehouden dadels en 1 banaan. Dit is je ‘chocolade’ beslag.

 

Vul nu de ene helft van de onderkant met het witte beslag en de andere helft met het chocolade beslag en maak met de achterkant van een houten pollepel rondjes door de twee kleuren beslag te ‘swirlen’. De truc is om niet teveel te swirlen maar om 1 a 2 keer rondjes te maken. (Zie de foto hierboven als voorbeeld.)

 

Bak de muffins of het brood voor ongeveer 50 minuten of totdat ze licht goudbruin zijn. Voor muffins herhaal je de bovenstaande stap per muffinvormpje (je kunt er 8-10 muffins maken met dit recept), voor het brood giet je al het beslag in een (ingevette!) cakevorm.

 

Dat wordt genieten!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties