Veganistische pannenkoeken van maïsmeel

Pannenkoeken. Wie houdt er niet van? Je kunt er eindeloos veel kanten mee op en ze op allerlei verschillende manieren maken en serveren. Omdat pannenkoekenrecepten zo flexibel zijn kun je ze zo gezond en ongezond maken als je zelf wilt. Vandaag staat er een veganistische versie voor jullie klaar, die ook nog eens gezond is. Claudia van Breakfastdramaqueen.com is ook gek op pannenkoeken en stelde dit receptje samen.
Bereidingswijze veganistische pannenkoeken
Klop het lijnzaad door het water en laat dit 5 minuten staan.
Voeg appelmoes, amandelmelk, polenta en het zout hier aan toe en mix het goed door.
Zeef het speltmeel en bakpoeder door het beslag en mix tot een beslag. Laat dit 10 minuten rusten.
Verwarm een pan op een laag vuurtje. Doe hier een klein scheutje olie in en schenk met een ijslepel wat beslag in de pan. Verspreid het beslag over de pan.
Bak de pannenkoeken voor ongeveer 3-4 minuten aan één kant (of tot er bubbeltjes ontstaan), draai ze om en bak ze nog eens 2 minuten.
Serveer met ahornsiroop of pak uit en combineer ze met deze veganistische chocolademousse.
Goedemorgen!
INGREDIËNTEN

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties