logo
RECEPT

Veganistische rauwe chocoladebonbon

290114171555Sofieke3.jpg
INGREDIËNTEN

Even voorstellen: Sofieke is Foodness' nieuwste blogger en haar liefde voor chocola is zo mogelijk nog groter dan die van ons. Vanaf nu deelt ze elke maand een overheerlijk chocoladerecept op Foodness! Als dat niet genoeg is, neem dan vooral een kijkje op haar eigen blog SofiaSparla.nl. Ze tekent haar recepten in té leuke stripjes, wat zelfs het lezen van het recept al een feest maakt. Ook werkt ze met kleine porties, zodat je ook voor 1 of 2 personen een lekkere snack hebt zonder heel veel over te houden.

 

Sofieke: "Ik wil beginnen met mijn favoriete recept van een rauwe bonbon, die ik vorig jaar getekend heb voor een opdracht elders in het land. Deze bonbon is veganistisch als je hem maakt met dadels in plaats van honing, en een ware traktatie voor iedereen. Zelfs voor de rasechte suiker-addicten!"

veganistische rauwe chocoladebonbon gezond

 

Laat de cashewnoten een nacht weken in water.

 

Rasp 1 theelepel rasp van de (biologische) sinaasappel. Pers de sinaasappel vervolgens uit: je hebt 3 eetlepels sap nodig.

 

Meng de geweekte cashewnoten, 3 eetlepels sinaasappelsap, theelepel sinaasappelrasp, drie dadels en twee eetlepels water in een maatbeker met een staafmixer tot een zachte crème. 

 

Smelt de rauwe chocolade voor de vulling 'au bain marie'. Gebruik voor een echt rauwe bonbon chocolade die 100% rauw is en liefst ook ook niet gezoet is. Rauwe chocolade is te koop bij natuurwinkels of specialistische winkels als Chocolatl. Meng de cashewpasta door de chocolade zodra die gesmolten is. Smelt de andere 75 gram pure chocolade op dezelfde manier in een ander bakje (die chocolade mag ook een beetje gezoet zijn), daar haal je de bonbons straks doorheen als finishing touch.

 

Smeer de pasta uit op een stuk bakpapier en laat het minstens een uur uitharden. Je kunt er vervolgens vormpjes uitsteken en die door de apart gehouden gesmolten chocolade halen, of je kunt de vier overgebleven dadels ermee vullen. Haal de dadels vervolgens ook door de apart gehouden gesmolten chocolade. Op het tempereren van chocolade gaan we een andere keer dieper in!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties