logo
RECEPT

Vegetarische bladerdeegtaartjes met tomaat en basilicum

260614152027R94Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze vegetarische taartjes zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar doen ons ook direct watertanden. Je maakt een taartje van de bladerdeeg en vult dat met cherrytomaatjes en basilicum. Op deze manier staat hij in het recept van A Splash of Vanilla, maar daar hoef je je uiteraard niet aan te houden. Je kunt dit recept met allerlei verschillende groenten variëren. Gebruik in plaats van Parmezaanse kaas bijvoorbeeld eens mozzarella of een blauwe schimmelkaas. Je kunt het ook over een hele andere boeg gooien: beleg het taartje met bijvoorbeeld appeltjes of peer. Heel verrassend in combinatie met de pesto!

 

Als je een glutenvrij gerecht wil, dan kun je de bladerdeeg vervangen door glutenvrij bladerdeeg. Met dit recept maak je twee taartjes. Als je er een lekkere salade bij maakt kun je hem prima als lunch eten of als licht diner. Tip: lees hier hoe je zelf pesto maakt.

 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Vet twee kleine taartvormpjes of kopjes in met olijfolie of kokosolie.

 

Rol de plakken bladerdeeg uit en vouw zelf kleine bakjes van het bladerdeeg. Dit doe je door de bladerdeeg erin te lekken en langs de randjes samen te drukken. Je gaat voor een rustiek effect, dus het hoeft allemaal niet zo perfect.

 

Doe in elk vormpje een eetlepel pesto en strooi daar de Parmezaanse kaas overheen.

 

Halveer de cherrytomaatjes en leg deze bovenop de Parmezaanse kaas. Houd er een paar apart.

 

Besprenkel de tomaatjes met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Smeer de zijkant van de bladerdeegbakjes in met een beetje melk.

 

Zet de bakjes voor ongeveer 20-25 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg goudbruin is. Strooi basilicumblaadjes over de tomaatjes heen of doe er nog een extra eetlepel pesto overheen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties