logo
RECEPT

Vegetarische couscous met aubergine, courgette en hazelnoten

Vegetarische couscous
INGREDIËNTEN
Voor de couscous

Een heerlijke couscousmaaltijd die je doet vergeten dat er ook nog zoiets als vlees bestaat – naar recept van Leonie (Gewoonwateenstudentjesavondseet). Bovendien voorziet deze vullende hartige maaltijd je in een klap van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. De knapperige hazelnoten, de zoetzure balsamico siroop en de romige geitenkaas maken er een mooi uitgebalanceerd geheel van.

Vegetarische couscous hazelnoot

Bereidingswijze vegetarische couscous

(voor 1 persoon als avondmaaltijd)

Snij de courgette en aubergine in plakken met een dikte van 1 tot 2 centimeter.

Besprenkel de plakken groenten met olijfolie en grill ze op een grillplaat (een tosti-ijzer werkt ook prima).

Giet heet water over de couscous en laat die in 5 minuten wellen. Tip: laat de couscous wellen in bouillon voor extra veel smaak.

Grill of bak de geitenkaas totdat die smeuïg wordt (1-3 minuten is doorgaans genoeg).

Pak een bord en verdeel de rucola in een laagje over het bord.

Giet de couscous af indien nodig, en verdeel de gewelde couscous over de rucola.

Leg de plakken gegrilde groente eroverheen.

Verdeel de gesmolten geitenkaas over de groente.

Verdeel de hazelnoten (heel of gehakt) en de gesneden dadels over het geheel en maak het af met de balsamico siroop en wat zout en peper.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • johanna says: 18th jan 16 8:00 am

    voor hoeveel personen is dit ong?

    • Claartje says: 18th jan 16 8:00 am

      Hoi Johanna, dit is voor één persoon! Ik zal het er even bij zetten in het recept 🙂
      Groetjes Claartje