logo
RECEPT

Veggie pizza: pizzabodem van zwarte bonen, belegd met spruitjes en ei

Magioni pizza met spruitjes en ei
INGREDIËNTEN

Nee, deze pizza is niet aangebrand. De bodem is gemaakt met zwarte bonen, vandaar de donkere kleur. Voor de verandering heb ik de bodem eens niet zelf gemaakt; ik heb ook weleens een luie dag. Oké; ik heb vaak een luie dag. De zwarte bonen-pizza-bodem is van Magioni, dat merk dat je misschien wel kent omdat je de kant-en-klare pizzabodems met bloemkool bij de Appie hebt zien liggen. Bedenk overigens dat het verschil in calorische waarde tussen een ‘gezonde’ pizzabodem met bonen of bloemkool vaak niet eens zo groot is ten opzichte van een ‘normale’ pizzabodem met alleen maar bloem. Ook deze ‘gezonde’ pizzabodem wordt gebonden met bloem. Het belangrijke verschil zit ‘m wat mij betreft in het gehalte aan voedingsstoffen: pizzabodems met groente erin bevatten veel meer voedingsstoffen en vezels dan doorsnee pizzabodems.

Magioni pizza met spruitjes en ei

Deze pizza belegde ik met alles wat ik nog in de koelkast had liggen: geroerbakte spruitjes, pecorino, Heksenkaas en een eitje. Je kunt zelf naar hartelust variëren met bijvoorbeeld extra reepjes paprika, ontbijtspek – you name it!

Magioni pizza met spruitjes en ei

Bereidingswijze veggie pizza

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Beleg de pizza met alle ingrediënten. Smeer de Heksenkaas uit over de bodem. Wanneer je dat niet in huis hebt of niet lekker vindt is pesto ook een goede optie!

Snijd de spruitjes indien gewenst in tweeën en verdeel ze over de pizza. Rasp de pecorino erover.

Bak de pizza in een minuut of 20 gaar in de voorverwarmde oven.

Let op: haal je pizza ongeveer 8 minuten voordat hij klaar is uit de oven, om de twee eitjes erop te breken. Maak een soort kuiltjes in de pizzabodem door er met je vingers in te duwen; dit zorgt ervoor dat het ei niet helemaal van de pizza af loopt. Leg de pizza voor de zekerheid op een bakplaat met een opstaande rand: mocht het ei dan toch uitlopen dan ligt in ieder geval niet je hele oven vol met ei.

Bak de pizza in een minuut of 8 af tot het ei gestold is. Bestrooi met peper en eet smakelijk.

Enjoy!

Magioni pizza met spruitjes en ei

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties