logo
RECEPT

Vers bananenijs (Healthy Chunkey Monkey)

Vers bananenijs (Healthy Chunkey Monkey) - Royal Green
INGREDIËNTEN

Hier in Italië is het warm. Dus, zo vond Yoga & Food Retreat deelneemster Maaike, was het tijd voor ijs. Ik houd ervan als mensen met initiatieven komen, dus dit was snel besloten: we gingen ijs maken! Maar dan wel een beetje gezond en yoga-proof, natuurlijk. Met bananen, sojamelk en gehakte walnoten lijkt dit ijs best wel op de bekende Chunky Monkey smaak van Ben & Jerry’s, maar mijn variant bevat veel minder suiker (alleen uit de bananen en van wat honing of agavesiroop). Ook voegde ik wat eiwitpoeder toe van Royal Green, omdat dat een van de weinige eiwitpoeders is die volledig biologisch is én geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen bevat. En omdat we hier zoveel yoga doen dat iedereen stiekem toch wel wat spierpijn heeft. Zeg nou zelf: is er een betere manier te bedenken om je spieren te helpen herstellen, dan door ijs te eten? Dat dacht ik!

Vers bananenijs (Healthy Chunkey Monkey)

Bereidingswijze bananenijs

(voor ruim 1/2 liter ijs)

Meng alle ingrediënten, behalve de walnoten, in een keukenmachine of in een blender. Roer de grof gehakte walnoten erdoor.

Schenk in een vriezerbestendige bak (bv. een plastic Tupperware bakje) en laat 20-30 minuten in de vriezer hard(er) worden.

Check na die 20-30 minuten of je de structuur goed vindt. Ik houd zelf van ijs dat nog net door te roeren is, maar als je van harder ijs houdt laat je het wat langer in de vriezer staan. Bedenk wel dat hoe harder het ijs, hoe lastiger het te scheppen is!

Tip: Gebruik om het ijs uit de bak te scheppen een lepel die je eerst even in heet water hebt laten staan, dan glijdt-ie makkelijker door het ijs!

Enjoy.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties