logo
RECEPT

Verse pizza met rucola en appel

110215095034R181Image.jpg
INGREDIËNTEN

Af en toe mag je wel eens een keertje zondigen. Wij hebben besloten dat vandaag zo’n dag is: pizza tijd! Omdat je het pizzadeeg zelf maakt is het natuurlijk gezonder dan een kant-en-klare pizza. Vandaag hebben we een heel speciaal beleg (hoe vaak eet je ten slotte appel op een pizza?) maar je moet het zeker proberen. De bodem van de pizza maken we aan de hand van dit eerdere recept. De pesto maken we ook het liefst zelf. Je kunt uiteraard een pot pakken en dit erop smeren, maar vers is áltijd lekkerder! Wij maken onze pesto daarom zelf, en wel volgens dit recept! Maak voor de zekerheid een dubbele hoeveelheid, dan heb je nog iets voor de volgende keer dat je pesto nodig hebt.

 

Deze pizza van Baking Glory laat zien dat een pizza niet belegd hoeft te worden met de voor de hand liggende ingrediënten.

 

Maak pizzadeeg aan de hand van het recept van Claartje. (Vooruit; of gebruik kant-en-klaar pizzadeeg. Je zult er niet dood aan gaan.)

 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Beleg het deeg met een dunne laag pesto. Verdeel de mozzarella vervolgens over de bodem, evenals de champignons. Doe de pizza daarna in de oven voor 10-15 minuten.

 

Bak de bacon uit in een droge koekenpan. Dep met keukenpapier het extra vet weg.

 

Doe in een mengkom de rucola samen met de balsamico-azijn. Breng op smaak met peper.

 

Zodra de pizza klaar is, beleg je hem met de rest van de topping (appel, walnoten). Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de bacon al aardig zout is.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties