logo
RECEPT

Verse springrolls met kip en mango, maar dan ROZE

290915170928loempiaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als het roze is, dan is het goed. Zoiets moet Leonie gedacht hebben toen ze besloot dat ze haar loempiavellen prima roze kon kleuren met behulp van bietensap. Uit betrouwbare bronnen heb ik overigens vernomen dat er nu een knalroze vlek op haar Gewoonwateenstudentjesavondseet-keukenmuur zit die niet meer weg te poetsen is, maar dat terzijde. Pas dus op met dat bietensap; het is hardnekkig spul.

 

Aan bietensap kom je trouwens heel makkelijk: het sap dat je normaal afgiet als je een pot bietjes koopt is al voldoende. Dit recept is voor één persoon voldoende als avondmaaltijd.

Grill de kipfilet gaar in 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van je filet. Let op: kip moet helemaal gaar zijn, dus mag niet glazig meer zijn aan de binnenkant! Snijd de kip in dunne reepjes.

 

Snijd de mango in kleine stukjes of reepjes.

 

Rasp de wortel julienne, dus in kleine reepjes.

 

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water zodat ze niet verder door garen en laat goed uitlekken in een vergiet.

 

Zet twee grote kommen klaar: eentje met water en eentje met een laagje bietensap. Week het eerste vel rijstpapier eerst in de kom met water gedurende een halve minuut, tot het vel zachter wordt. Haal het vel vervolgens door de kom met bietensap. Pas op: vlekgevaar!

 

Leg je inmiddels zacht geweekte vel rijstpapier op een theedoek of droge snijplank en ga je springroll bouwen: Leg er noedels, mango, wortel, kip en indien gewenst een muntblaadje in, en rol de springroll dicht.

 

Herhaal bij de overige 4 rijstvellen.

 

Serveer met chilisaus of hoisin saus.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties