logo
RECEPT

VIDEO: Ei in paprika als gezond ontbijtje

020614172441eipaprika.jpg
INGREDIËNTEN

Een super simpel ontbijtje, dat nog gezond is ook. Je hebt alleen een paprika en vier eieren nodig en bakt deze ’taartjes’ in een kwartiertje in de oven. Deze hoeveelheden zijn voor een ontbijtje voor 2 personen.

 

Je kunt met dit receptje natuurlijk eindeloos variëren. Bedek de bodem van het paprikabakje bijvoorbeeld met reepjes ham, gerookte zalm of fijn gesneden paddenstoelen. Of strooi blokjes feta of reepjes zongedroogde tomaat over het ei voor je het in de oven schuift. In deze video laat ik zien hoe het moet!

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

Was de paprika en snijd hem horizontaal in vier stukken of ringen. De onderkant vormt een mooi bakje, de rest worden ringen. Bij de bovenste helft zitten de steel en zaadlijsten in de weg, probeer die voorzichtig weg te snijden. 

 

Zet het bakje en de ringen van paprika in een ovenschaal. Breek een ei boven elk bakje en elke ring, en zorg dat de dooier heel blijft. Als je groenten met de eitjes mee wil bakken moet je ze nu toevoegen.

 

Zet de ovenschaal in de oven en bak de eieren 15 minuten op 180 graden. Breng op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met fetakaas en kleine romatomaatjes.

 

Ga jij dit recept proberen? Laat weten of het gelukt is door hieronder te reageren – en deel vooral ook jouw variaties met de andere Foodness foodies!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties